NOVCE NIJE POTROŠIO

Podgora: Utajio gotovo milijun kuna jer je bio lijen otići do banke!

Zagreb, 130208.Sjediste HYPO grupe, Slavonska avenija. Banka - ilustracije.Hrpa novca, novac,novcanica, kuna. Foto: Elvir Tabakovic / CROPIX
 Elvir Tabaković / CROPIX

Okončanim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da dvadesttrogodišnji Nikola Puharić, voditelj „Crobenzove“ benzinske postaje u Podgori kod Makarske, umjesto da na račun te tvrtke položi utržak od prodaje, u razdoblju od srpnja do rujna prošle godine, uprihođen novac odnosio kući i tako oštetio društvo za čak 835 tisuća kuna. Time je počinio kazneno djelo pronevjere.

No bizarnije od samog čina je način pronevjere. Mladi utajivač priznao je da je pogriješio, a potom se ispričao svima onima koji su tragali za izgubljenim novcima.

Pravdao se kako prikupljenih gotovo milijun kuna nije ni potrošio, ni zagubio, a kamoli zloupotrijebio.

Samo ih je, kako je tada kazao nadređenima, zbog svog nemara ili lijenosti, umjesto da ih položi na žiro račun, odnosio svojoj kući. Smatrao je da je novac tu na sigurnom.

No kako je vrijeme prolazilo, a iznos novca od utrška rastao, Puhariću je, navodno , bilo jako neugodno tu pozamašnu svotu odnijeti na banku, pa je to iz dana u dan odgađao bez ikakve namjere da novce u privatne svrhe upotrebi – tim je riječima Puharić odgovornima pojasnio gotovo dvomjesečno prikupljanje pozamašnih sredstava tvrtke.

No kada je konačno otkriven, slučaj je ipak riješen i novac „skladišten na sigurnom“, uistinu i vraćen oštećenoj naftnoj kompaniji.

- Što je pritom mislio, je li s novcem imao neke namjere, ne znaju ni u Pravnoj službi Crobenza no nemarnom ili pak lijenom radniku, odmah su uslijedile sankcije – izvanredni otkaz ugovora o radu, a po okončanju kriminalističke obrade i kaznena prijava zbog pronevjere. Bude li podignuta optužnica , najavljuju iz Crobenza, od Puharića će tvrtka potraživati i kamate zbog „čuvanja“ novca kod kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:25