PRIJETI MU 5 GODINA ZATVORA

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA TRAGIČNO NOVOGODIŠNJE JUTRO U BIOGRADU Pijan i umoran sjeo za volan i usmrtio 36-godišnju ženu

 
 CROPIX

Pet mjeseci od prometne nesreće u kojoj je prvog dana 2018. godine život izgubila Biograđanka P.M. (36), zadarsko tužiteljstvo podignulo je optužnicu protiv nesavjesnog 19-godišnjaka, zbog čega mu prijeti do pet godina zatvora. S obzirom da je Županijski sud u Zadru tijekom istrage odbio prijedlog državnog odvjetnika da se vozaču odredi pritvor, u optužnici je predloženo da mu se barem onda odredi mjera opreza privremenim oduzimanjem vozačke dozvole.

A cijela tragedija dogodila se na cesti D-503, točnije u Ulici dr. Franje Tuđmana 1. siječnja ove godine kada je 19-godišnjak, ne razmišljajući o posljedicama, pijan i umoran sjeo za volan svog auta ne bi li se s novogodišnje proslave koja je potrajala do 6 sati ujutro, odvezao kući.

Prema navodima optužnice, tada 18-godišnji mladić vozio je sa 1,22 promila alkohola u krvi brzinom dvostruko većom od dozvoljene odnosno umjesto 50 km/h, papučicu gasa nagazio je na 102 km/h. S obzirom da je iza njega bila neprospavana noć, njegove vozačke sposobnosti bile su kao da je u organizmu 'imao 2 promila alkohola čime je bio apsolutno nesposoban za sigurnu vožnju'. Tužiteljstvo zbog svega navedenog smatra da je vozač 'upravo zbog alkoholiziranosti, umora te neprilagođene i prebrze vožnje, počeo s pretjecanjem auta ispred sebe, kojim je u istom pravcu, i prema propisima, vozila P. M.'

No, tad su stvari pošle po zlu, pa je vozač prilikom pretjecanja udario prednjim dijelom svoga VW-a u zadnji dio Mazde koja je od siline udarca sletila s kolnika i zabila se u čempres. Unatoč promptnoj liječničkoj intervenciji u zadarskoj Općoj bolnici, nesretna 36-godišnja vozačica je sat vremena po dolasku podlegla teškim ozljedama.

A pijani vozač priveden je u policijsku postaju na triježnjenje, a potom i na kriminalističku obradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:24