PODIGNUTA OPTUŽNICA

POKUŠALA UBITI SUPRUGA Prvo ga je udarila šakom, potom mu je nož zabila u prsa, a onda ga je pokušala ugušiti psećom uzicom!

Ilustracija
 CROPIX

Zbog neviđene upornosti kojom je u kasnim večernjim satima 8. travnja odlučila na sve moguće načine ubiti 34-godišnjeg supruga u stanu na zagrebačkim Šestinama, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je optužnicu protiv D. D. (39).


Optužnica je tereti da se kobnog dana oko 1.45 sati žestoko posvađala sa suprugom kojeg je u svađi udarila šakom u lice ispod lijevog oka pa je on pobjegao na kat kuće. Ona je krenula za njim te, s ciljem da ga ubije, ušla u spavaću sobu s kuhinjskim nožem u ruci. Rekla mu je da će ga ubiti "uperivši" nož u njegova prsa. Suprug ju je uhvatio za ruku u kojoj je držala nož pa ga je ugrizla za lijevu ruku.

On joj je ipak uspio nož iščupati iz ruke i bacio ga na krevet. Ali ona je i dalje bila uporna pa se domogla noža te ga ubola u prsa. Vidjevši da okršaju nema kraja, muškarac je počeo trčati prema izlazu iz kuće, ali žena nije odustajala od svoje namjere pa ga je zaskočila s leđa i oko vrata mu prebacila metalni povodac za pse. Objesila se o njega svom težinom s očitim ciljem da ga udavi, no on ju je uspio nekako skinuti s vrata.

Vidjevši da nikako ne uspijeva protiv suprugova otpora koji pruža, 39-godišnjakinja je razbila staklo na ulaznim vratima kuće pa je s tla uzela veći komad stakla kojim ga je gađala. Ne mogavši vjerovati što ga je snašlo, muškarac je uspio pobjeći sakrivši se u susjednom dvorištu do dolaska policije i Hitne pomoći, no supruga ga je tražila automobilom po ulici ne bi li dovršila svoju nakanu.

Muškarac je u okršaju sa ženom zadobio ubodnu ranu prednje strane prsnog koša, oguljotinu vrata i kontuzijski biljeg ispod oka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:18