DETALJI TRAGEDIJE

POLICIJA OTKRILA TKO JE SKRIVIO NESREĆU U CENTRU ZAGREBA 'Megane je prošao kroz crveno i zabio se u Citroen, u kojem je bio poginuli dječak'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 16.07.2017. u 11:48

Neja Markičević / CROPIX

S lijeva na desno: neutješni djed poginulog dječaka, vozila koja su sudjelovala u sudaru

Zagrebačka je policija u nedjelju objavila rezultate očevida stravične prometne nesreće u kojoj je u subotu poslijepodne u središtu Zagreba, na raskrižju Klaićeve i Kačićeve ulice, smrtno stradao 9-godišnji dječak.

- Očevidom je utvrđeno da je 36-godišnjak upravljao osobnim automobilom marke Renault Megane zagrebačkih registracijskih oznaka lijevom prometnom trakom Klaićeve ulice u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja s Kačićevom ulicom, ušao je u raskrižje na znak crvenog svjetla na semaforu i naletio na zadnji bočni dio osobnog automobila marke Citroen Saxo zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 78-godišnjak, a koji se kretao Kačićevom u smjeru sjevera dok je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno zeleno svjetlo, navode u policiji.

- Od posljedica prometne nesreće oko 15 sati u bolnici je preminulo dijete-putnik iz osobnog automobila marke Citroen Saxo, dok je drugo dijete-putnik iz istog vozila lakše ozlijeđeno, dodaju u policiji.

Poginuli dječak je, kao što smo već javljali, unuk vozača u Citroenu. U autu je bio na stražnjem sjedalu u društvu svoje sestre, a prema neslužbenim informacijama, od siline udara izletio je kroz prozor automobila.

- Čuli smo prasak, no nije to bio neki snažan zvuk i vidjeli smo da se po cesti rasulo staklo. Dječak je bio ispao iz automobila i nepokretno je ležao, ispričali su nam neki od očevidaca tragedije.

ELIPSO

Izdvajamo