NIJE MU PRVI PUT

POLICIJA SPRIJEČILA TRAGEDIJU Mrtav pijan vozio neispravan automobil, i to bez vozačke dozvole: 'Nije imao ni upaljena svjetla...'

Ilustracija
 Niksa Stipanicev / CROPIX

Pazinska je policija kasno sinoć spriječila potencijalnu prometnu nesreću kad je zaustavila vozača (51) koji je kod čvora Lupoglav na Istarskom ipsilonu bez svjetala, a zatim su utvrdili i da je za vrijeme vožnje bio pijan. Izmjereno mu je 2,97 promila alkohola u krvi, a osim toga, sinoć je vozio unatoč tome što mu je izrečena zabrana upravljanja vozilom B kategorije jer mu je ranije oduzeta vozačka dozvola, javlja istarska policija.

Policija je utvrdila da se na tom automobilu nalaze neispravna svjetla, prednja i stražnja, kao i pokazivači smjera. Osim toga, na obje osovine postavljene su gume različitih marki i a neispravni su i amortizeri i opruge. Vozač je priveden u policijsku postaju.

Istarska policija poziva vozače da poštuju prometne propise i da vode računa o svojoj i tuđoj sigurnosti. Budući već manje količine alkohola otežavaju percepciju i usporavaju reakcije vozača, a istovremeno povećavaju njihovo samopouzdanje te oni postaju slobodniji i skloniji kršenju prometnih propisa, policija upozorava vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 22:22