NAPAD NA TUŽITELJA

POTJERA ZA DIVLJAKOM Osuđivani kriminalac bez ikakvog povoda napao šefa velikogoričkog Županijskog državnog odvjetništva, stavio mu pištolj na čelo

 Tomi Lombar / Delo

Kriminalistička policija diljem zemlje je na nogama te intenzivno traži višestruko osuđivanoga kriminalca Rašida Zahirovića zvanoga Neno (39), nakon što je, u Sesvetama u četvrtak poslije podne, šakama i pištoljem napao ni manje ni više nego Županijskoga državnoga odvjetnika u Velikoj Gorici Dražena Diklića.

Do sukoba je, kako neslužbeno doznajemo, došlo posve slučajno jer je Diklić zajedno sa jednim svojim prijateljem parkirao svoj automobil u garažu, dok je Zahirović, koji živi u blizini, automobilom divljački projurio pokraj njih gotovo im udarivši automobil.

Diklić, koji Zahirovića nije poznavao otprije, u znak protesta protiv Zahirovićeve divljačke vožnje navodno je mahnuo rukom, a što je isprovociralo divljačku reakciju Zahirovića, koji je zaustavio automobil te s napunjenim pištoljem u ruci prišao tužitelju te ga više puta udario po glavi, a zatim mu stavio cijev pištolja na čelo, izrekavši mu brutalne prijetnje da će ga ubiti.

Ubrzo je pobješnjeli Zahirović sjeo u svoj automobil i otišao ostavivši šokiranog tužitelja, koji je o divljačkom napadu obavijestio policiju. Odmah je pokrenuta policijska potraga, no Zahirovića nisu uspjeli pronaći, a i hoće li, vrlo je upitno, s obzirom na to da njemu međunarodni bjegovi te prelasci granica s krivotvorenim dokumentima nisu strani...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:20