OZLIJEĐENIH NEMA

POTRAGA NA MORU USPJEŠNO ZAVRŠENA U četvrtak rano ujutro pronađena su tri državljana Slovenije koji su nestali u Zadarskom arhipelagu

Zadar, 090518.
Na Liburnskoj obali u Zadru kod Postaje pomorske policije uplovlovilo je sluzbeno plovilo P 204 Skabrnja, s posadom, koja je sudjelovala u medjunarodnoj operaciju Poseidon sea na podrucju istocnog Sredozemlja. Plovilo su docekali nacelnik PU zadarske Anton Drazina, voditelj Sluzbe za pomorsku i aerodromsku policiju Uprave za granicu Ravnateljstva policije Mladen Novoselec i casnik za vezu Maksimiljan Suric.
Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Jure Miskovic / Ilustracija / CROPIX

Ilustracija

Službenici Lučke kapetanije Zadar u četvrtak u 2:08 sati pronašli su tri nestala državljana Republike Slovenije koji se u predviđeno vrijeme nisu vratili na brod hrvatske zastave 'DODA II' koji se usidrio u zapadnome dijelu Zadarskog arhipelaga.

Članica posade broda 'DODA II' A. Z. prijavila je nestanak trojice Slovenaca 26. lipnja u 23:52 sati Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka). Tri državljana Slovenije tenderom (brod za opskrbljivanje i povezivanje brodova s obalom kao i prijevoz ljudi, robe i opreme) su noć prije u 20:30 sati isplovila u ribanje, a kako se nisu vratili u predviđeno vrijeme i kako sa sobom nisu ponijeli nikakva sredstva komunikacije, A. Z. je relevantne službe dozvala u pomoć.

Lučka kapetanija Zadar dala se u potragu za nestalim Slovencima te ih je 27. lipnja u 2:08 sati pronašla na poziciji ispred uvale Široka, na otoku Istu. Trojicu Slovenaca službenici Lučke kapetanije Zadar pronašli su neozlijeđene. Kao uzrok kašnjenja u povratku Slovenci su naveli kvar motora. Lučka kapetanija Zadar spašene je prevezla na njihovu smještajnu brodicu 'DODA II'.

Više na Jutarnjem...


Tagovi

Izdvajamo