OZLIJEĐENIH NEMA

POTRAGA NA MORU USPJEŠNO ZAVRŠENA U četvrtak rano ujutro pronađena su tri državljana Slovenije koji su nestali u Zadarskom arhipelagu

Ilustracija
 Jure Miskovic / Ilustracija / CROPIX

Službenici Lučke kapetanije Zadar u četvrtak u 2:08 sati pronašli su tri nestala državljana Republike Slovenije koji se u predviđeno vrijeme nisu vratili na brod hrvatske zastave 'DODA II' koji se usidrio u zapadnome dijelu Zadarskog arhipelaga.

Članica posade broda 'DODA II' A. Z. prijavila je nestanak trojice Slovenaca 26. lipnja u 23:52 sati Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka). Tri državljana Slovenije tenderom (brod za opskrbljivanje i povezivanje brodova s obalom kao i prijevoz ljudi, robe i opreme) su noć prije u 20:30 sati isplovila u ribanje, a kako se nisu vratili u predviđeno vrijeme i kako sa sobom nisu ponijeli nikakva sredstva komunikacije, A. Z. je relevantne službe dozvala u pomoć.

Lučka kapetanija Zadar dala se u potragu za nestalim Slovencima te ih je 27. lipnja u 2:08 sati pronašla na poziciji ispred uvale Široka, na otoku Istu. Trojicu Slovenaca službenici Lučke kapetanije Zadar pronašli su neozlijeđene. Kao uzrok kašnjenja u povratku Slovenci su naveli kvar motora. Lučka kapetanija Zadar spašene je prevezla na njihovu smještajnu brodicu 'DODA II'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:51