STRAVA NA CESTI

POTRESNI DETALJI TRAGEDIJE KOJA JE SLAVONIJU ZAVILA U CRNO Bivšeg Mandžukićeva trenera pola sata oživljavali na cesti: 'Bog sebi uzima najbolje...'

 
 Ivica Janković/SBPLUS

Mjesto Ciglenik u općini Oriovac od četvrtka ujutro zavijeno je u crno, otkako se cijelom županijom pronijela vijest o tragičnom stradavanju njihova 59-godišnjeg Vinka Bartolovića, glavnog tajnika Nogometnog saveza Brodsko-posavske županije.

Istraga još traje

Omiljeni trener i nogometni djelatnik izgubio je život u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u 7.45 sati u obližnjem mjestu Lužani. Borba za život nesretnog muškarca trajala je punih pola sata, koliko su ga djelatnici Hitne pomoći, prema tvrdnjama svjedoka očevidaca, pokušavali oživiti. No ozljede koje je zadobio u silovitom frontalnom sudaru bile su preteške i nažalost mu nije bilo spasa.

U kobno vrijeme, prema policijskom izvješću nakon provedenog očevida, Bartolović je kroz Lužane vozio svoj BMW, kada je iz suprotnog smjera u Peugeotu naišao 18-godišnji vozač koji je također zadobio teške ozljede zbog kojih je hospitaliziran u bolnici u Slavonskom Brodu. Do sudara je došlo nakon što je tek punoljetni vozač iznenada svojim vozilom prešao u lijevu prometnu traku i izgubio kontrolu nad upravljačem.

Je li tragediji “kumovalo” vozačko neiskustvo 18-godišnjaka ili, pak, nešto drugo, poput korištenja mobitela tijekom vožnje, pokazat će istraga.

Shrvani prijatelji

- Bog uzima sebi najbolje! Shrvani smo viješću. Možemo tek zamisliti kako je Vinkovoj familiji. Znate, Vinku smo spremali feštu. Rođendansko iznenađenje zadnjeg vikenda u mjesecu. Ipak je trebao napuniti 60 godina.

Njemu nije bilo do slavlja velikih razmjera, ali, vjerujte mi, Vinko je bio čovjek koji zaslužuje da se svaki njegov potez slavi. Imao je dušu. Bio je socijalno osjetljiv i nije tolerirao nepravdu. Osjećao se nemoćan pred egzodusom mještana koji su bolju budućnost potražili u inozemstvu - priča za Jutarnji list jedan od Bartolovićevih dugogodišnjih prijatelja i kolega.

Upućeni u karijeru tragično poginulog Bartolovića, podsjećaju da je vodio mlađe i seniorske momčadi Svjetlosti iz Lužana, Oriolika, Batrine i ŽNK Viktorije. Godinama je trenirao sastav brodskog ženskog prvoligaša Viktorije, a u juniorima Marsonije jedno je vrijeme trenirao i hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića.

Od Bartolovića su se, nakon što se pročula vijest, na društvenim mrežama oprostili mnogi i svi su se složili u jednom - da je “vrijedni Vinko iza sebe ostavio dubok trag, čiji će rad ostati trajno utkan u cjelokupni hrvatski nogomet”.

Protiv 18-godišnjeg vozača uslijedit će odgovarajuća kaznena prijava Općinskome državnom odvjetništvu za mlade. Nakon nesreće prošao je alkotest, no unatoč tome u bolnici su mu izvadili krv kako bi se otklonila i najmanja sumnja u prisutnost nedopuštenih supstanci.

Mladi vozač autom oborio biciklista

Zbog neprilagođene brzine kretanja kroz mjesto Rušćicu nadomak Slavonskog Broda 18-godišnji vozač Renaulta je u srijedu oko 12.10 sati udario u 73-godišnjeg biciklista. Mladi je vozač prekasno reagirao pa je biciklist odbačen na automobil, a potom zajedno s biciklom u grabu. Nesretni je umirovljenik u teškom stanju prevezen u brodsku bolnicu gdje se liječnici bore za njegov život, a nepažljivi vozač je priveden u postaju na obradu i bit će kazneno prijavljen. (H.K.J.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 05:03