ISTRAGA

POZADINA NAPADA NA ŠOGORICU POZNATOG ZAGREBAČKOG ODVJETNIKA Požar podmetnula konkurencija u nabavi kirurške opreme?

 
 Zeljko Puhovski / CROPIX

Dvojici mladića koji su osumnjičeni da su 30. rujna ove godine podmetnuli požar na automobile poduzetnika Tomislava Krsnika i njegove supruge, također poduzetnice, Maje Tomislave Krsnik, brata i šogorice poznatoga zagrebačkoga odvjetnika Krešimira Krsnika, određen je istražni zatvor.

Obojica su napadača, 26-godišnji Antonio L. i njegov tri godine mlađi pomagač, kako smo neslužbeno doznali, priznali djela koja im se stavljaju na teret.

Automobili Krsnikovih zapaljeni su u noći 30. rujna ove godine, a riječ je o Smartu čiji je vlasnik Tomislav Krsnik te o Mazdi CX-3 čiji je vlasnik tvrtka MTF njegove supruge.

Premda se isprva spekuliralo da se poduzetnički par našao na meti piromana zbog srodstva s poznatim odvjetnikom, policijska je istraga utvrdila kako meta nije bio ni Krešimir Krsnik, ni njegov brat Tomislav, nego zapravo supruga čija se tvrtka MTF uspješno bavi prodajom medicinske opreme. Konkretno, riječ je o prodaji operacijskih dvorana za bolnice te stomatoloških aparata. Policija je nakon uhićenja u subotu priopćila kako je motiv podmetanja požara bilo “nezadovoljstvo u poslovanju između dva trgovačka društva iz Zagreba, od kojih je u jednom zaposlen 26-godišnji osumnjičeni, dok je drugo poduzeće u vlasništvu obitelji oštećenih osoba”.

Premda policija nije navela o kojoj se tvrtki radi, kako neslužbeno doznajemo Antonio L. je zaposlenik zagrebačke tvrtke koja se bavi istim poslom kao i tvrtka Maje Tomislave Krsnik, a to je posredovanje u prodaji operacijskih dvorana i uređaja renomiranih svjetskih proizvođača hrvatskim bolnicama. Štoviše, Antonio L. je, kako doznajemo, sin direktorice te konkurentske tvrtke. Međutim, kako je policija utvrdila, Antonio L. nije postupao ni po čijem nagovoru, nego se na napad na Krsnikove odlučio sam.

Jučer smo pokušali kontaktirati majku osumnjičenika, direktoricu te konkurentske tvrtke, ali na nekoliko mobitela i fiksnih telefonskih brojeva koje smo našli u imeniku nitko se nije javljao. Cijeli slučaj nije nam želio komentirati ni Tomislav Krsnik koji je samo poručio da zahvaljuje policiji na profesionalno odrađenom poslu.

FOTOGALERIJA: Izgorjeli automobili u dvorištu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:01