POZVAO GA NA KAVU

POZNATI SPLITSKI KRIMINALAC ZAVRŠIO IZA REŠETAKA ZBOG POKUŠAJA UBOJSTVA Do brutalnog napada na Mistera turizma došlo je zbog razbijenih čaša?!

 Paun Paunović / Hanza Media

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu Mlađan Prvan odredio je jučer, po prijedlogu Županijskog državnog odvjetništva, jednomjesečni istražni zatvor Josipu Čubeliću (30) zvanom Čuba, koji je osumnjičen za pokušaj ubojstva Marija Bečića iz Srinjina, nekadašnjeg Mistera Turizma Dalmacije. Pritvoren je da tijekom istrage ne bi utjecao na svjedoke te zbog opasnosti od ponavljanja djela, piše Slobodna Dalmacija.

Iako ga je policija odmah nakon pucnjave 25. studenoga u Srinjinama tražila danima, Čubelić se došetao u policijsku postaju tek deset dana poslije, ustvrdivši da nema apsolutno nikakve veze s pucnjavom i Bečićevim izrešetanim nogama te da su oni u stvari prijatelji. Isto je ponovio i na ispitivanju na ŽDO-u i pred sucem istrage, no njegova obrana očito nije ozbiljno shvaćena, a jedna od otegotnih okolnosti za Čubu jest i da će, ako se istragom dokaže da je zaista i ispalio metke u Bečićeve noge, ispasti da je to napravio dok je bio na uvjetnom otpustu iz zatvora u Glini, gdje je do ožujka ove godine služio petogodišnju kaznu za pokušaj ubojstva Aleksandra Dimitrova 2013. godine, piše Slobodna Dalmacija.

Čubelića se sumnjiči da je te subote oko 18.30, nakon što se prethodno preko telefona dogovorio s Bečićem da će se naći, kad je ovaj izašao iz svog BMW-a u njega iz neposredne blizine ispalio tri hica iz pištolja nepoznate marke kojeg je ilegalno posjedovao, a kad je Bečić pao na pod, ovaj je prema njemu ispalio još dva hica i najmanje ga dva puta udario pištoljem po glavi.

Bivši maneken u pucnjavi je teško ozlijeđen, prostrijeljene su mu natkoljenice obje noge, a spašen je zahvaljujući pravovremenoj intervenciji liječnika. A što je bio povod ovakvom brutalnom napadu? Prema onome što je utvrdila policija, Bečić i Čubelić su se u noći sa petka na subotu oko 4 sata ujutro verbalno, a potom i fizički sukobili ispred jednog popularnog splitskog noćnog kluba.

Prema iskazima nekih svjedoka, Čuba je te večeri u klubu bio agresivan i razbijao je čaše te je govorio Bečiću da je "pi...." i zvao ga da se potuku. Zbog toga su ih redari izbacili iz kluba, gdje su se potukli. Bečić je u svom iskazu potvrdio da je te večeri sreo Čubelića, kako je kazao, "svog prijatelja" i to u jednom drugom klubu, gdje je ovaj razbijao čaše, što se nastavilo poslije i u klubu ispred kojeg su se naposljetku i potukli.

Nakon tučnjave, Bečić je otišao taksijem kući i onda je nazvao Čubelića na mobitel da "rasprave oko nastalog sukoba". Iako Čubelić tvrdi da nema veze s pucnjavom, policija svoje sumnje da je on napadač zasniva na podatku da je signal njegovog mobitela te subote oko 18.30, kad je došlo do napada, lociran u neposrednoj blizini mjesta napada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:16