ŽRTVE SU ŽENE

PREDSTAVLJA SE KAO POZNATI DOKTOR I IZNUĐUJE NOVAC Sarajevski liječnik je u velikim problemima zbog prevaranta koji operira gradom

 Facebook / Pixabay

Profesor Medicinskog fakulteta u Sarajevu Nabil Naser je već mjesecima izložen neugodnostima jer se netko lažno predstavlja njegovim imenom kako bi iznudio novac, piše Dnevni avaz.

'Obično zaustavlja starije žene. Predstavi im se kao da sam ja ili moj brat, ponudi im humanitarni paket za koji navodi da je vrijedan oko 1.000 maraka i zauzvrat traži 50 KM. Kada mu gospođe daju novac, kaže da ide po paket u kombi koji je u blizini, a zatim nestane. Nakon toga te žene shvate da su prevarene. Mnoge su me zvale i obavijestile da su dale pare, tvrdeći da su prevarene', kaže Naser, inače nekadašnji zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.

Cijeli slučaj je prijavio Federalnoj upravi policije, a inspektori su izašli na teren i razgovarali sa žrtvama.

'Prije dva dana javile su mi se tri žrtve, jedna je prevarena na ilidžanskom terminalu, druga na Alipašinom Polju, a treća na Dobrinji. Prevarant se opet predstavio kao da sam ja ili moj brat, uzeo im je novac, obećao 'vrijedni paket' i nestao', kaže Naser.

Žrtve kažu kako prevarant dosta liči na 'originalnog' doktora Nasera zbog čega ih je lakše prevario. Iz policije kažu kako je takvih slučajeva prijevare mnogo te da oni nemaju vremena istraživati svaki pojedinačni slučaj. Zbog toga upozoravaju građane da ne budu lakovjerni i ne daju novac osobi koja se predstavlja kao doktor Naser te da obavijeste policiju ako im prevarant pristupi, piše Dnevni avaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:56