U DVA NAVRATA

PRIJETI IM I DO 10 GODINA ZATVORA Podignuta optužnica protiv Zadrana koji su bacali ručne bombe u dvorište policijske uprave

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 04.09.2018. u 10:27

Karlovac, 130715.
U karlovackom naselju Dreznik doslo je do pucnjave oko 17.20 sati. Prema prvim informacijama muskarac je sa puskom upucao svoju suprugu i potom sebi pokusao oduzeti zivot. Lijecnici se u karlovackoj bolnici bore za njegov zivot.
Foto: Robert Fajt / CROPIX
Robert Fajt / HANZA MEDIA

Ilustracija

Dvojicu Zadrana odgovornih za dva slučaja bacanja ručnih bombi u dvorište policijske uprave tužiteljstvo tereti za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari zbog čega im prijeti kazna i do 10 godina zatvora.

U podignutoj optužnici državno odvjetništvo za obojicu je zatražilo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja nedjela, izvijestio je DORH na svojoj internetskoj stranici.

Prvookrivljenog 47-godišnjaka optužnica tereti da je 5. prosinca prošle godine, 40-ak minuta iza ponoći na nagovor 56-godišnjaka pješice došao do vanjske ograde policijske uprave "te iako svjestan da bacanjem ručne bombe u dvorište može ugroziti život i tjelesni integritet policijskih službenika, bacio u dvorište ručnu bombu M-75 koja je pala u neposrednu blizinu ulaza u prostorije pritvorske jedinice policijske postaje".

Uslijed eksplozije bombe popucala su stakla i oštećena je fasada zgrade, a do ozljeđivanja policijskih službenika nije došlo, ističe tužiteljstvo.

Osim toga, 47-godišnjaka terete da je ponovno 16. travnja 2018. oko 2,30 sati, također na nagovor suptuženika u dvorište policijske uprave bacio eksplozivnu napravu koja se sastojala od 200 grama TNT-a s detonatorskom kapislom, pri čemu nije došlo do ozljeđivanja policijskih službenika.

Optužnicom se prvookrivljenog 47-godišnjaka tereti i da je u svojoj obiteljskoj kući neovlašteno posjedovao četiri ručne bombe, 376 komada streljiva te tromblonski nastavak za automatsku pušku, dok je 56-godišnjak u svojoj i u kući svog oca neovlašteno posjedovao dva sporogoruća štapina, dvije detonatorske kapisle, 3,5 kilograma poljoprivrednog eksploziva.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo