POTRAGA ZA SVEĆENIKOM U ARMANIJEVIM ODIJELIMA KOJEG SU OBOŽAVALE VJERNICE

PRODAO CRKVENO ZEMLJIŠTE Svećenik plejboj pobjegao s djevojkom i milijun eura!

 Ivo Ravlić / CROPIX

Fra Šime Nimac (34), donedavni župnik župe Bast-Baška Voda, bez znanja nadređenih je podigao milijun eura od prodaje crkvenog zemljišta te se bez traga i glasa odmetnuo od crkvenog reda, kako neki tvrde, u zajedništvu s iznimno atraktivnom družicom .

Ta je vijest podigla na noge franjevačku Provinciju i Nadbiskpiju splitsko-dalmatinsku aime, iako su crkveni krugovi u zavjetu šutnje zakopčali habitus čvrsto oko vrata, prema primarnim nformacijama, kontroverznom mladom svećeniku stavlja se na teret da je tijekom službovanja u Baškoj Vodi prodao tvrtki Sunčani Bast 43.000 četvornih metara iznimno atraktivnog terena uz more ili doslovno šetnice između Baške Vode i Baškog Polja i to za cijenu od 23 eura po četvornom metru čime se u obračunu transakcije doseglo blizu milijun eura.

Prenamjena zemljišta

Da bude šokantnije, neslužbeno se tvrdi kako je fra Šime novac, nakon što je sjeo na župni račun, podigao u tri navrata. Cijela operacija sa zemljištem predhodno je bila inicirana radi prikupljanja sredstava za proširenje crkve sv. Nikole u Baškoj Vodi .

"Prodano" zemljište pri tom ne spada u kategoriju građevinskog, ali ako se obistine tvrdnje o prodaji isto bi vrlo lako s obzirom na lokaciju moglo biti podložno premanjeni i time višestruko podignutoj tržišnoj cijeni.

Najbolji mobiteli

Ono što je sada točno je informacija kako fra Šime Nimaca nema u Baškoj Vodi. Zatražio je razrješenje unutar svoga reda čemu u prilog ide žurno imenovanje na njegovo mjesto fra Petra Vrljička.

Tko je zapravo Šime Nimac, poznato je autoru ovih redaka budući je istim popio nebrojeno kava u Drnišu i Oklaju gdje je fratar bio u službi. Rodom je iz Lišana iz obitelji koja je dala mnoge istaknute svećenike franjevačkog reda. Svećeničku karijeru Nimac je započeo u Podbablju, nakon čega je premješten na službovanje u župu Drniš gdje je uz redoviti svećenički posao predavao vjeronauk.

Dolaskom u Drniš sredinom devedesetih, fra Šime je po mnogo čemu, a nadasve markantnom pojavom i do tada nezabilježenim jedinstvenim lifestyleom ubrzo privukao pozornost mnogih.

Krasilo ga je iznimno fino ophođenje s vjernicima, posebice s vjernicama koje su bez posebnog poziva punile redove u crkvi kada bi držao mise i pri tom ga doslovno "gutale očima". Bio je elokventan i jasno prepoznatljiv, ponajviše u civilstvu gdje je plijenio pozornost u prvom redu automobilom čija klasa pomalo odudara od svećeničkog načina života. Fra Šime je tada vozio Chrysler 300 i svaki njegov izlazak izvan mantije izgledao je kao šetnja po modnoj pisti. Uvijek dotjeran, izbrijan, u kombinaciji Armanijevih ili Bossovih odijela s prikladnim košuljama, cipelama, prvom serijom uvijek najboljih mobitela, mondenim satovima i ostalim modnim dodacima.

Iz Drniša u Oklaj

Bio je omiljen među Drnišanima, druželjubiv s džentlmenskim manirima te definitivno "odmor za oči" vjernicama. Službovao je pod "presingom" i nikada se ništa nemoralno nije čulo, te je uvijek održavao "nivo" i kada je karamblirao skupi Chrysler nakon čega je sjeo za upravljač najnovijeg Passata. Bio je objekt poštovanja, divljenja ali i zlih komentara kako od kolega tako i od manjeg dijela vjernika. Ubrzo je premješten u Oklaj u tamošnju župu Promina gdje se u kratkom vremenu iskazao kao osoba iznimnih organizatorskih sposobnosti pri čemu je do savršenstva obavio projekt obnove tamošnjih sakralnih objekata te ga je, naravno, isti glas o nekonvencionalnosti opet koštao premještaja u Bašku Vodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 09:34