PALEŽ NA MAKSIMIRU

PRONAŠLI MLADIĆE KOJI SU ZAPALILI DVA AUTA U VLASNIŠTVU BRATA ODVJETNIKA KRSNIKA Mazda i Smart izgorjeli su u potpunosti, otkriven motiv paleža

 Zeljko Puhovski / CROPIX

Zagrebačka policija riješila je slučaj paljevine automobila poduzetnika Tomislava Krsnika (60), brata poznatoga zagrebačkog odvjetnika Krešimira Krsnika.

U požaru, koji je bio podmetnut tijekom noći 30. rujna, izgorjeli su automobili koji su bili u vlasništvu Krsnika i njegove supruge, a policija je materijalnu štetu procijenila na više od 200.000 kuna. Zbog podmetanja požara uhićena su dvojica mlađih muškaraca, 26-godišnjak i 23-godišnjak.

Kako je policija objavila, motivi podmetanja požara su nezadovoljstvo određenim poslovnim odnosima između tvrtke oštećenika i tvrtke u kojoj je 26-godišnjak zaposlen. "Sumnja se da su 26-godišnjak i 23-godišnjak, motivirani nastalim nezadovoljstvom u poslovanju između dva trgovačka društva iz Zagreba, od kojih je u jednom zaposlen 26-godišnjak dok je drugo poduzeće u vlasništvu obitelji oštećenih osoba, 30. rujna oko 2.30 sati na području Maksimira došli do kuće 60-godišnjaka gdje su motornim benzinom polili i otvorenim plamenom zapalili dva osobna automobila marke Smart For Four i Mazda CX-3 u vlasništvu 60-godišnjaka i 62-godišnjakinje, koja su u potpunosti izgorjela, dok se požar proširio i na osobni automobil Citroën C4 31-godišnjaka koji se nalazio ispred kuće", objavila je zagrebačka policija.

Požar se, podsjetimo, proširio na bor u dvorištu, a hitnom intervencijom vatrogasaca spriječeno je da se proširi i na kuću Krsnikovih.

FOTOGALERIJA: Izgorjeli automobili u dvorištu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:30