PRUŽALI SU OTPOR POLICIJI

Provalnici u kampere na odmorištima auto-ceste uhićeni u pokušaju nove krađe

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 22.05.2019. u 23:14

Kosovo kod Knina, 270215.
Oko 18 sati doslo je prometne nesrece u kojoj tertni vlak na pruznom prijelazu kod tvornice Knauf udario u kamion sleper.
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
Nikša Stipaničev / CROPIX

U pokušaju nove provale uhićena su dvojica kradljivaca koje policija sumnjiči da su pokrali čak šest turističkih kamper vozila na odmorištima autoceste A1 u Draganiću i Vukovoj Gorici, doznaje se u karlovačkoj policiji.

Tijekom uhićenja osumnjičeni su pružali otpor i pokušali pobjeći pa je jedan policajac i lakše ozlijeđen. Osim za šest teških krađa stvari iz kampera prijavljeni su i za oštećenja tuđe stvari i prisile prema službenoj osobi.

Policija je izvijestila da je u ranim jutarnjim satima 21. svibnja provela takozvane "prikrivene policijske radnje" i na autocesti A1 na odmorištu Draganić zatekla i spriječila dvojicu osumnjičenih u provali u kamper njemačkih registracija u vlasništvo 65-godišnjeg njemačkog državljanina.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičenici stari 51 i 38 godina, u razdoblju od 3. do 21. svibnja na autocesti A-1 na odmorištima provaljivali u kamper vozila i to u tri na području Draganića i tri na području Vukove Gorice, iz kojih su otuđili novac, dokumente i druge predmete.

Naime, nakon što je 51-godišnjak spriječen u počinjenju kaznenog djela, pokušao je pobjeći, ali su ga u bijegu spriječili policijski službenici. Istovremeno su drugi policijski službenici  vozilom prepriječili put 38-godišnjaku koji se automobilom pokušao udaljiti s mjesta događaja i tada je svojim autom udario u službeno policijsko vozilo i pričinio štetu.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo