OBRAČUN

PUCNJAVA U DUBRAVI, NA KUĆU U KOJOJ JE BILO 17 LJUDI ISPALJENO VIŠE HITACA 'Obitelj je vrištala, a ja izjurio u dvorište i ugledao Renault Megane...'

 
Osmanović Mirsad zvan Metak i prizori nakon pucnjave u Dubravi
 Željko Puhovski / Hanza Media

Zagrebačka policija intenzivno rješava slučaj pucnjave na obiteljsku kuću u zagrebačkoj Otočačkoj ulici od noćas kada je nekoliko hitaca ispaljeno prema domu Mirsada Osmanovića. U vrijeme pucnjave u kući je bilo 17 članova obitelji, a sreća u nesreći je da nitko od ukućana kao ni mještana u ulici, nije ozlijeđen.

Vlasnik kuće Mirsad Osmanović tvrdi da je metke na njegovu kuću ispalio Nenad O. te da su pronašli njegov auto kojim je pobjegao nakon pucnjave, no naoružani bjegunac je i dalje nedostupan policiji.

- Negdje iza ponoći supruga i ja smo došli kući. Bili smo na policiji jer su nas optužili neki da smo im prijetili. Mojoj ženi su oduzeli pištolj, a ja nisam ni znao da ga ima. Nosi ga jer ju je strah kao i mene jer smo mi ti kojima se, zapravo, stalno prijeti smrću. Najednom smo oko jedan sat u noći začuli pucnjavu, bilo je nekoliko hitaca, možda dva. Obitelj je počela vrištati. Ja sam izjurio van u dvorište, vidio na ulici Renault Megane. Sjeo sam u svoj auto i krenuo juriti za Meganeom. Vozača nisam našao. U međuvremenu je u moju kuću došla policija i radila očevid. Nikome ništa nisam dužan i nemam problema u životu. Meni su ubili bratića u Dubravi prije sedam godina i ne bi me čudilo sve ove prijetnje imaju s tim veze - kaže za Jutarnji list Mirsad Osmanović.

Zagreb, 030919.
Otocacka 3.
Policijski ocevid nakon sinocnje pucnjave u Dubravi.
Na fotografiji: Osmanovic Mirsad zvan Metak.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Željko Puhovski / CROPIX
Osmanović Mirsad zvan Metak

Na upit zašto je u ulici omražen s obzirom na to da radi njega mještani strahuju jer ga, kako su nam rekli, viđaju da hoda naoružan, Mirsad Osmanović tvrdi da ga susjedi cijene, a da ga bez razloga ne vole druge obitelji izvan naselja.

- Žele me mrtvog i šalju ljude oko moje kuće, a moja obitelj je poštena. Ja oružje kod sebe nemam i nisam ga nikad imao, a taj pištolj koji se spominje je od moje žene i za njega nisam znao. Obitelj moram zaštititi nakon svega ovoga. Ja sam bez veze bio u zatvoru 2014. godine. Imao sam nešto sitno s drogom i u prometu, ali ništa bitno da bih ikome smetao, no i tada se na moju kuću pucalo - dodaje još Osmanović, a na pitanje je li mu itko od članova obitelji, počevši od sinova, trenutno u zatvoru, kaže da nije.

'Dubrava je postala ratište'

- Vehbiji, koji je osuđen za pucnjavu na Vukomercu, ja sam stric. No, ne vjerujem da ova odmazda na mene ima veze s tom pucnjavom - uvjeren je Osmanović.

Žitelji Otočačke i susjednih ulica su ogorčeni ponašanjem kako Osmanovića tako i obitelji s kojima ulaze u sukob i tvrde: “Dubrava je postala ratište gdje je normalno po ulicama viđati ljude s pištoljima”.

Zagreb, 030919.
Otocacka 3.
Policijski ocevid nakon sinocnje pucnjave u Dubravi.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Željko Puhovski / CROPIX

- Osmanovići stalno viču da su pošteni, a vječito s njima neke spačke. Međusobno si prijete, kao i na društvenim mrežama. Jučer popodne Mirsad je mahao pištoljem po ulici. Bilo je to neposredno ispred jedne djevojke na biciklu koja je od muke s njega pala kad je vidjela oružje. Prije par dana tu u ulici je propucan i auto. Žalosno je da se puca i to u pola bijela dana. Ni policija nije toliko naoružana kao ti klanovi. Da malo bolje pregledaju njihovu parcelu, pronašli bi hrpu čahura - otkriva nam jedan mještanin.

Druga, pak, susjeda otkriva da se boji puštati djecu da se u dvorištu igraju jer “nikad ne znaju kad će profijukati neki metak”.

- Ponekad mi se čini i da je policija nemoćna. Uhite nekog od njih, a taj ubrzo završi na slobodi. I opet sve ispočetka. Ne znamo od čega Osmanovići žive, ali definitivno ne od poštenog rada - zaključuje stanarka Otočačke ulice.

Zagreb, 030919.
Otocacka 3.
Policijski ocevid nakon sinocnje pucnjave u Dubravi.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Željko Puhovski / CROPIX
Policijski očevid nakon sinoćnje pucnjave u Dubravi

Podsjetimo, Vehbija Osmanović, nećak vlasnika propucane kuće, prije nekoliko mjeseci osuđen je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu na godinu i pol zatvora zbog ispaljenih 13 metaka iz pištolja u pravcu kuće Zahirovićevih te u neposrednoj blizini škole na Vukomercu.

'Žao mi je što sam pucao'

Teretilo ga se za dovođenje u opasnost lanjskog 12. rujna, a još uvijek nije otkrivena osoba koja je s balkona kuće uzvratila na Osmanovićeve ispaljene metke.

- Jako mi je žao što sam pucao. Kriv sam i kajem se radi svega. Imam četvero djece koja žive sa mnom i ja ih hranim. I više nismo u svađi s obitelji Zahirović jer smo se pomirili. Inače, stanujem s majkom, ocem, braćom i djecom u kući moje majke. Dobivam 3000 kuna dječjeg doplatka kao roditelj odgajatelj. Inače, Porsche Cayenne iz kojeg sam pucao nije moj već ga ja samo koristim - rekao je u svojoj obrani Vehbija Osmanović odbivši pritom odgovarati na pitanja tužiteljstva.

Zagreb, 030919.
Otocacka 3.
Policijski ocevid nakon sinocnje pucnjave u Dubravi.
Na fotografiji: ostecenja na kuci nakon pucnjave.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Željko Puhovski / CROPIX
Oštećenja na kući nakon sinoćnje pucnjave u Dubravi

Podsjetimo, uvertira u žestoki obračun na Vukomercu krenula je dan ranije nakon što je Šerif Zahirović preminuo pa su već sutradan Šerifovoj udovici Sarajki Zahirović zbog duga na vrata banuli Osmanovići na čelu sa Muharemom. No, umjesto vraćanja novca, Zahirovići su Muharema uvukli u kuću, posjeli ga na stolac te mu priuštili trosatnu torturu praćenu udarcima koju su ovjekovječili objavom na Facebooku.

Nakon događaja, popričali smo s nekima od članova sukobljenih obitelji. Priče su im se više-manje slagale oko činjenice da je Muharem smatrao da mu je pokojni Šerif ostao dužan novac. No Zahirovići su tvrdili da nisu pucali s balkona, već da su napadnuti s ulice dok su Osmanovići, pak, tvrdili da je na njih jedan od Zahirovića ispalio dva rafala sa skoro 30 metaka.

Zagreb, 030919.
Otocacka 3.
Policijski ocevid nakon sinocnje pucnjave u Dubravi.
Na fotografiji: ostecenja na kuci nakon pucnjave.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Željko Puhovski / CROPIX
Oštećenja na kući nakon sinoćnje pucnjave u Dubravi

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 12:23