VATROGASCI INTERVENIRALI

RASTROJENI MLADIĆ ZAPALIO VLASTITU KUĆU KOD POŽEGE 'Nešto se s njim događa, bio je i na liječenju. Sestra ga se jako bojala...'

 
 D. Krstanović / Pozega.eu

Noćas je oko tri sata vatrena stihija zahvatila obiteljsku kuću u Novoselcu nedaleko Pleternice, javlja Požega.eu i dodaje da je 29-godišnjak sam zapalio vlastitu obiteljsku kuću, koja je gotovo u potpunosti izgorjela. Nakon paleža je 29-godišnjak navodno namjeravao pobjeći, a do dolaska policije ga je držao njegov stric.

Na teren su ubrzo izašli vatrogasci JVP Požeško-slavonske i DVD Pleternica, a u pomoć su stigli i kolege iz Jakšića i Gradaca. Spriječili su širenje vatre na susjedne kuće i na dvorišne zgrade.

- Hvala Bogu da su vatrogasci tako brzo došli. Bojao sam se da se vatra neće proširiti i na obližnje naše susjedne kuće. Što da vam kažem, nešto se s tim mladićem dešava. Bio je on i na liječenju u Popovači. Pustili su ga iz te bolnice, al se pitam zbog čega jer se na njemu vidi da je rastrojena i problematična osoba – rekao je jedan od susjeda za Požega.eu, dok je druga susjeda dodala da je 29-godišnjak bio jako vezan uz majku, koja je umrla prije osam godina. Otac i jedna sestra su mu u Njemačkoj, a druga sestra je zbog straha odselila iz kuće u kojoj je s njim živjela i otišla u Osijek, navodno upravo zbog straha.

Doznaje se i da je mladić koji je zapalio kuću poznat policiji od ranije. Prije samo desetak dana je s kuće svojeg djeda bacao crijepove na policiju.

- Jako se njega bojala jer se čudno ponašao i eto vidite kao da je bila u pravu. Vidite što je napravio – kaže susjeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:00