TRAGEDIJA KOD DELNICA

RIJEŠEN MISTERIJ SMRTI MLADIĆA KOJI JE NESTAO NAKON BIJEGA OD POLICIJE Suputnici s kojima je bio u autu otkrili zašto je bježao, zna se i kako je umro

    AUTOR:
    • Luka Benčić

  • OBJAVLJENO:
  • 12.02.2018. u 23:45

Deni Šnajder, 22-godišnjak čije je tijelo dva dana nakon bijega pred policijom pronađeno u šumi na području Lokava u Gorskom kotaru, umro je od posljedica smrzavanja koje je nastupilo uslijed pothlađivanja, potvrdio nam je doktor Dražen Cuculić, predstojnik riječkog Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku na kojem je u ponedjeljak provedena obdukcija.

- Na tijelu nisu pronađeni tragovi ozljeda - rekao je doktor Cuculić, čime je otklonjena mogućnost da je Šnajder preminuo uslijed pada na nepristupačnom šumskom području, gdje je pronađen.

Drama je počela u četvrtak u 23.30 sati kod naplatne postaje u Lučicama pokraj Delnica kada su Šnajdera koji je vozio Renault pokušali zaustaviti delnički policajci. Odjurio je do vidikovca na području Lokava, gdje je ostavio auto s troje putnika i pješice krenuo u nepoznato. Kako su tvrdili suputnici, Šnajder se dao u bijeg jer nije imao vozačku dozvolu te ga je bilo strah policije koja ih je pokušala zaustaviti dok su se vraćali kući, u Brod na Kupi.

Delnički policajci nekoliko su puta obilazili teren, no nisu ga pronašli. Idućeg dana, kako se nije vratio kući, u potragu je krenula i njegova obitelj. Specijalci su tijelo mladića pronašli su u subotu na nepristupačnom šumskom terenu, zbog čega je izvlačenje potrajalo više sati. Deni Šnajder je, inače, od ranije poznat policiji.

Izdvajamo