'NIJE MOJE!'

RTL-ova REALITY ZVIJEZDA OSUĐENA ZBOG DRŽANJA ORUŽJA Branio se neuvjerljivom pričom: 'Ma to mi je podvalila bivša supruga jer sam se prijavio u show'

 
 RTL

Ivo Kajinić (51), jedan od sudionika povijesnog RTL-ova reality showa “Anno: Ljeta Gospodnjeg 925”, kazneno je prijavljen zbog držanja nedozvoljene veće količine oružja.

Zbog toga ga je Općinski sud u Bjelovaru nepravomoćno osudio na osam mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje, a mora platiti i 300 kuna sudskih troškova.

Arsenal

Prema optužnici, Kajinić je tijekom 2011. nabavio te u svojoj obiteljskoj kući u okolici Bjelovara, ali i u svome automobilu držao oružje. U pretresu doma i vozila policija mu je oduzela automatsku pušku Zastava Kragujevac M70B1 call. 7,62x39 mm, poluautomatsku pušku PAP M59/66 call. 7,62x39 mm, skraćeni spremnik za automatsku pušku te preko 280 komada puščanog i pištoljskog streljiva različitog kalibra.

Kriminalisti su zavirili i u Kajinićev bankovni sef, a sve je u konačnici rezultiralo optužnicom tužiteljstva zbog kaznenog djela protiv javnog reda, odnosno za nedozvoljeno posjedovanje oružja.

Kajinić se ne smatra krivim.

- Oružje koje je pronađeno u mojoj kući i autu nije moje! Riječ je o oružju koje je podmetnula moja bivša supruga A. K. koja je u ono vrijeme bila ljuta na mene jer sam se 2016. prijavio u reality show. Inače, meni su neki ljudi iz sela rekli da su moju bivšu vidjeli kako vozi kolica s oružjem. Stoga pretpostavljam da je to oružje dovezla u našu kuću iz kuće svoje bake - branio se optuženi Kajinić u sudnici uvjeravajući prisutne da mu je supruga odlučila napakostiti.

Bivša supruga sudionika reality showa otkrila je, pak, da je u njihovoj kući bilo nekakvo oružje, ali da nije znala kakvo točno.

Zvali ga Ružica

- To je oružje bilo zamotano u dekama, krpama i najlonima. A dok sam čistila, znala sam ga dirati i pomicati. Uglavnom, to je Ivino oružje koje je, koliko mi je poznato, on od nekoga dobio - prisjetila se A. K.

Za razliku od njezina iskaza koji je za sud životan i logičan, Kajinićeva obrana za sud je “krajnje neuvjerljiva, a tome u prilog ide i činjenica da je optuženik sudionik Domovinskog rata pa je imao pristup raznom oružju i imao je mogućnost neovlašteno nabaviti oružje”.

Prilikom odmjeravanja kazne sud mu je kao olakotne okolnosti uzeo činjenicu da je otac četvero djece i odlikovani sudionik domovinskog rata, dok mu je otegotna okolnost njegova ranija osuđivanost zbog kaznenih djela prikrivanja te prijetnji.

Ivo Kajinić je prilikom predstavljanja u RTL-ovom reality showu Anno rekao da je ratovao s generalom Antom Gotovinom i da mu je tada nadimak bio Ružica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:20