SMRT U ŽUPNOM DVORU

Saslušani svi svjedoci: Svećenik ubojica pušten da se brani sa slobode

 Tom Dubravec/CROPIX

Osumnjičeniku za ubojstvo bivšeg predsjednika Mjesnog odbora Banići i HDZ- ova vijećnika općine Dubrovačko Primorje Marka Kraljevića, župniku župe Banići i svećeniku don Ivici Sinanoviću prestalo je postojanje bilo kakvih razloga za daljnje zadržavanje u istražnom zatvoru te mu je rješenjem suca istrage ukinut pritvor, a osumnjičeni će se svećenik u nastavku kaznenog postupka pod sumnjom za ubojstvo braniti sa slobode.

Podsjetimo, ubojstvo je počinjeno 22. svibnja "u gluho doba noći" oko 1,45 sati u župnom dvoru u Banićima.

Puštanje na obranu sa slobode znači kako su saslušani svi svjedoci na koje je don Sinanović mogao utjecati. Također, ta odluka upućuje na zaključak kako su u istrazi, vjerojatno, saslušani i svjedoci koji su sucu istrage mogli reći tko je odlučujuće utjecao na pokojnog Kraljevića da tijekom noći krene u "odlučujući okršaj s popom".

Nažalost, pohod je završio s tragedijom, a javnost juga Hrvatske očekuje da pravosuđe obuhvati i osobe koje su pokojnika potaknule na osvetoljubivi pohod.

Svećenik je tijekom istrage bio u dubrovačkom zatvoru gdje je s dva kreveta "na kat" bio u ćelijii površine od samo 16 četvornih metara. Dubrovačko Županijsko državno odvjetništvo protiv don Ivana još nije podiglo optužnicu ali će to vjerojatno učiniti vrlo brzo.

Na sudu smo doznali kako je obrana sa slobode znači samo olakšanu procesno pravnu poziciju koja je za njega sigurno povoljnija. Ali, ta pozicija uopće ništa ne implicira na neko drugačije stanje u predmetu niti prejudicira sadržaj optužnice- doznali smo od dubrovačkih pravnih stručnjaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:12