SVI SE ODREKLI PRAVA NA ŽALBU

ŠEF LIČKOG HDZ-a SE NAGODIO U SLUČAJU TEŠKE NESREĆE KOJU JE SKRIVIO U SLAVONIJI Kustić dobio 10 mjeseci zatvora uvjetno, presuda je pravomoćna

Marijan Kustić
 Goran Mehkek / CROPIX

Vukovarsko Općinsko državno odvjetništvo u srijedu je objavilo da je u slučaju teške prometne nesreće koju je skrivio aktualni šef ličkog HDZ-a, saborski zastupnik Marijan Kustić, postignuta nagodba prema kojoj je Kustić osuđen na deset mjeseci zatvora uvjetno.

U nastavku prenosimo priopćenje spomenutog državnog odvjetništva, koje nije navodilo Kustićev identitet.

- Na temelju optužnice ovog državnog odvjetništva podignute u svezi prometne nesreće koje se dogodila 8. lipnja 2018. oko 2,15 sati na raskrižju Državne ceste 2 i Županijske ceste 4111 (Bobota-Vera), protiv 44-godišnjeg hrvatskog državljanina, zbog počinjenja kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1., 2. i 5. Kaznenog zakona, a nakon prethodno potpisanog sporazuma i izjave za donošenje presude na temelju sporazuma stranaka, Općinski sud u Vukovaru je na sjednici optužnog vijeća održanoj 9. svibnja 2019. donio presudu na temelju sporazuma stranaka.

Navedenom presudom okrivljenik je proglašen krivim za spomenuto kazneno djelo te je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci, a potom mu je temeljem čl. 56. Kaznenog zakona izrečena uvjetna osuda na način da se kazna zatvora na koju je osuđen neće izvršiti ukoliko okrivljenik u roku od dvije godine na počini novo kazneno djelo.

Navedena presuda je postala pravomoćna danom donošenja budući da su se stranke, branitelji i oštećenici neposredno nakon objave presude odrekli prava na žalbu, navedeno je u priopćenju.

Marijan Kustić je u lipnju prošle godine skrivio prometnu nesreću tako što je ušao u raskrižje i oduzeo prednost prolaska drugom automobilu. S njim je u automobilu na suvozačevom mjestu bio je i savjetnik hrvatske predsjednice Tomislav Madžar koji je u nesreći teže ozlijeđen, kao i suvozač u drugom automobilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:47