DRAŽEN VITEZ

ŠEF SPLITSKE POLICIJE DAN NAKON MASAKRA NA GRADSKIM ULICAMA 'Sigurnosna situacija u gradu je pod nadzorom, ali ne možemo sve predvidjeti'

    AUTOR:
    • Saša Ljubičić / Slobodna Dalmacija

  • OBJAVLJENO:
  • 12.01.2020. u 10:43

Paun Paunović / Cropix

Načelnik PU splitsko-dalmatinske Dražen Vitez

U Splitu je jučer oko 15.40 u centru grada došlo do pucnjave na dvije lokacije. U pucnjavi su smrtno stradale tri osobe, dvije na mjestu događaja, a jedna naknadno u bolnici.

Sve raspoložive snage odmah su izišle na teren, a koristili smo sve raspoložive materijalne i ljudske resurse. Policija je bila maksimalno angažirana - kazao je za Slobodnu Dalmaciju načelnik PU splitsko-dalmatinske Dražen Vitez.

Dodao je da su odmah nakon uhićenja u službenim prostorijama proveli intenzivno kriminalističko istraživanje nad dvije osobe.

Efikasnost rada policije

Osumnjičeni za krvavi pohod u Splitu je 25-godišnji Filip Zavadlav: nema veze s narko miljeom, planirao je smaknuti još dvije osobe, ali nije uspio.

- Prošle smo godine na području PU splitsko-dalmatinske evidentirali samo četiri kaznena djela ubojstva i sva su riješena. Na području ove PU u kontinuitetu bilježimo mali broj najtežih kaznenih djela protiv života i tijela u odnosu na broj stanovnika i ukupnu koncentraciju osoba na ovom području za koje se brinu djelatnici naše Policijske uprave.

Moramo biti svjesni da se neki događaji ipak ne mogu predvidjeti i naša je vjerodostojnost odgovor na njih. Iako ovakvi događaji izazivaju posebnu pozornost građana, možemo konstatirati da policija ima sigurnosnu situaciju pod nadzorom, što je razvidno sagledavajući desetogodišnji period u kojem je posebno smanjen ukupan broj kaznenih djela.

Efikasnost rada policije razvidna je iz činjenice kako su sva kaznena djela ubojstva počinjena tijekom 2019. riješena, kao i to da su otkriveni i procesuirani njihovi počinitelji. S obzirom na sve što smo dosad poduzeli, uvjeren sam kako će vrlo skoro i ova ubojstva biti riješena.

Sigurnost javnih prostora poseban je interes policije, pojačana vidljivost i nazočnost prioritet je ove PU i mogu sa sigurnošću reći da su Splitsko-dalmatinska županija i grad Split sigurni, te poručiti građanima da mogu imati povjerenje u policiju i sve što poduzimamo u cilju njihove sigurnosti - kazao je načelnik PU splitsko-dalmatinske Dražen Vitez za Slobodnu Dalmaciju.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo