MJEŠTANI ZGROŽENI

ŠEST SATI NAKON PROMETNE NESREĆE SHVATIO ŠTO JE NAPRAVIO Vozač koji je usmrtio pješaka, oca troje djece, u 10 sati ušetao u prostorije policije

Ilustracija
 Dragan Matić / Hanza Media

Šest sat od naleta na 47-godišnjeg Damira N. (47), oca troje djece u mjestu Zaglišće nadomak Dubrave vrbovečke, i nakon medijskih napisa da se traga za nepoznatim vozačem koji je usmrtio pješaka i pobjegao, u policijsku postaju je ušetao 54-godišnji vozač teretnjaka!

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja policija ga je kazneno prijavila za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom kao i za nepružanje pomoći, a za što je predviđena višegodišnja zatvorska kazna.

- Jutros oko 10 sati u prostorije policije došao je 54-godišnji muškarac koji je temeljem medijski popraćene informacije o toj prometnoj nesreći shvatio da dok je upravljao teretnim vozilom bjelovarskih registarskih oznaka u navedeno vrijeme najvjerojatnije on naletio na muškarca čije je beživotno tijelo i pronađeno na kolniku ceste D-26. PO dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku – rekli su iz PU zagrebačke.

Podsjetimo, od 3.40 sati jutros policija je tragala za nesavjesnim vozačem koji je udario u pješaka punom brzinom te odvezao se u maglovitu noć. Prema pričanjima mještana nesretni je čovjek najmanje dva sata ležao na kolniku dok netko od vozača nije stao i alarmirao policiju. Istražitelji su odmah posumnjali da je smrt nastupila kao posljedica prometne nesreće pa su kriminalisti po Zgališću i okolnim selima temeljito pregledavali automobile. Mještani mirnog mjestašca su zgroženi potezom bešćutnog vozača koji je, kako su čuli na mjestu očevida, "projurio divljački kroz selo bez tragova kočenja". A ono što ih je najviše zaprepastilo je da je najmanje dva sata prije pronalaska tijela, kako je utvrdio mrtvozornik, nesretni Damir N. ležao na prometnoj dionici.

- Susjeda je jutros, dok je išla na posao, zatekla policiju na cesti i vidio se čovjek kako leži. Ležao je kao svetac širom raširenih ruku i pogleda uprtog u nebo. Brzo se doznalo o kome je riječ i da je to mještanin iz Dragičevaca. Od policije smo čuli da ga je udario nepoznati vozač u punoj brzini. Bio je na ulici poput psa i pored njega su vozila prolazila satima kao da se to nikog ne tiče, no netko je ipak netko kasnije stao i pozvao policiju - rekla je za Jutarnji list mještanka Zgališća.

Za susjeda Damira N. kaže kako je svašta prošao u životu i da joj se činilo kao da ima sedam života poput mačke.

- Prije dvije godine traktorom je ispred moje kuće sletio s ceste. Za traktor je bila spojena kosa pa si je na nju, u padu, rasjekao ruku od dlana do lakta. Krv je šiktala. Sreća da sam ga uočila na vrijeme i pomogla mu, jer kad je došla Hitna, rekli su mi da bi iskrvario da nisam brzo reagirala. Oporavio se brzo. On se inače bavio poljoprivredom cijeli život i u zadnje vrijeme nakon razvoda živi sam - dodala je još mještanka. Drugi susjed je ukazao na to da je nesretni Damir bio sklon alkoholu te da je i s traktorom sletio pijan, pa ne dvoji da je možda u vrijeme naleta auta, krivudao po cesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:13