REKORDER

SJEO ZA VOLAN MRTAV PIJAN: Hrvatski vozač kamiona izazvao nesreću u Italiji, policajce zaprepastio objašnjenjem nakon što je 'napuhao' 3,2 promila...

 

Hrvatske vozače kao da nije briga sjedaju li za upravljač vozila trijezni ili pijani. Nakon niza rekorda koje su vozači na hrvatskim cestama oborili vozeći pod utjecajem alkohola u proteklih nekoliko tjedana, jedan takav rekord s hrvatskim "potpisom" evidentiran je i u susjednoj Italiji na tzv. Autocesti cvijeća.

Jučer, naime, oko 16.15 sati na autocesti A10, na potezu između dviju naplatnih kućica Imperia istok i San Bartolomeo al Mare u smjeru Genove, 63-godišnji hrvatski vozač kamiona skrivio je nesreću i to sa čak 3,20 promila alkohola u krvi!

Prema izvješću policije, a na osnovu izjava svjedoka očevidaca te prometnih policajaca koji su ga uočili te pratili kako bi ga zaustavili, utvrđeno je da je vozač kamiona vozio cik-cak najmanje više stotina metara, a kad je ušao u tunel Santa Libera gdje se "ostrugao" o zid, došlo je do pucanja gume i uništenja kotača.

Sa nesavjesnim vozačem pozabavili su se odmah imperijski prometni policajci koji su ga po izlasku iz tunela, na prvom većem ugibalištu za teretna vozila, uspjeli zaustaviti i tako spriječiti tragediju na vrlo prometnoj cesti.

Dok su ga legitimirali i pokušavali otkriti razloge njegova krivudanja po cesti, pitali su ga je li možda pio. Šutio je sve dok mu nisu rekli da će ga podvrgnuti alkotestu koji je, pak, pokazao popriličan broj promila – 3,20 g/kg.

- Samo sam malo popio tijekom pauze za ručak - priznao je vozač kamiona policajcima.

Teretno vozilo je blokirano do daljnjega u Italiji, vozač je odvezen na otriježnjenje a kako je ispričao policiji, išao je iz Španjolske za Hrvatsku. Obzirom na visoki stupanj alkoholiziranosti, prijeti mu i visoka kazna, a odmah po privođenju policija mu je oduzela vozačku dozvolu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:19