ČUDNE OKOLNOSTI

SLAŽE SE MOZAIK NESREĆE U KOJOJ JE VOZAČ TEŠKO OZLIJEDIO DIJETE PA POBJEGAO Majka nesretne djevojčice za Jutarnji: 'Policija traži dvojicu muškaraca'

 
 Ronald Gorsic / Ilustracija / CROPIX

Zagrebačka policija intenzivno traga za nepoznatim vozačem sivog automobila nepoznate marke i registarskih oznaka koji je sinoć oko 19.30 sati u Kupinečkom Kraljevcu naletio na 11-godišnju curicu na rolama i potom otišao. I dok se malena školarka od teških ozljeda oporavlja u Klinci za dječje bolesti u Zagrebu, njezini roditelji prolaze kalvariju jer osim što strepe hoće li njihova malecka imati trajnih posljedica, pitaju se kakva to osoba ostavi dijete koje krvari i ode.

U kobno vrijeme 11-godišnjakinja se vozila na rolama po Potočkoj ulici s jednu godinu mlađom prijateljicom. U jednom su trenutku, dolaskom do ograde jedne kuće iza koje se nalaze veliki psi i koji uvijek laju na prolaznike, spustile se na cestu. Vozile su se nekoliko desetaka metara po kolniku jedna iza druge, da bi se desetak metara od obiteljske kuće 11-godišnjakinje, dogodila nesreća nakon što je curica zakoračila prema cesti.

- Moja kći je na rolama išla ispred prijateljice koja je, pak, stalno pogledavala unazad idu li auti. Auti su prolazili, i ona je, kako je ispričala moja malena, završila pod jednim čiji joj je kotač prešao preko noge nakon što je podletjela pod auto. Ali same okolnosti naleta se još uvijek utvrđuju jer kći se boji moje reakcije obzirom na to da joj stalno govorim da ne vozi po cesti kao i da ne ulazi ljudima u aute. Taj vozač je navodno stao i pitao ju je li dobro, na što mu je ona, iako joj je krv tekla iz noge zbog otvorenog prijeloma, odgovorila da je. Na to joj je on odgovorio da joj ionako ne bi mogao pomoći jer je na štakama. Nakon toga je taj čovjek otišao, a prijateljica je dotrčala do mene. Vikala je: 'Teta pala je, dođite po nju. Na cesti leži'. Izjurila sam iz vrta do ulice, a neki, pak, čovjek stranih tablica u nekom narančastom autu ju je vozio u mom smjeru i vikao kroz prozor auta: 'Tu vam je vaše dijete' - priča za Jutarnji list S. L., majka ozlijeđene djevojčice koju je taj drugi nepoznati vozač unio u dvorište obiteljske kuće i polegao na stol na terasu.

Potezi i uvjeravanja tog čovjeka za prestravljene roditelje ozlijeđene curice bili su također nevjerojatni i šokantni.

- Ne znamo tko je taj čovjek, ali policija i za njim sad traga. Kćerkica je, naime, imala vanjsku ranu noge, a on nas je uvjeravao kako ne trebamo ići u bolnicu, da će sve biti u redu. Polijevao je djetetovu nogu hladnom vodom i pritiskao joj rukama oko rane i nešto je curilo van, a on je ponavljao: 'Ma to je sitnica. Sitnica je to. To nije za bolnicu. Dobit će šav i za to ne treba ići nikuda'. Jedva smo čekali da taj čovjek ode i da dijete odvezemo u bolnicu. Bili smo prestravljeni muž i ja, a kćerkica je bila u totalnom šoku. Kopa me tko je čovjek koji je udario autom moje dijete i otišao? Zar nije mogao pričekati jer radilo se o sekundama? Zanima me i tko je taj drugi čovjek jače građe, proćelav i starije dobi koji je posjeo moje dijete u auto? Taj je sigurno vidio sivi auto ispred sebe - pita se dalje majka 11-godišnje školarke.

U cijeli slučaj umiješala se odmah policija koja je nekoliko sati nakon hospitalizacije, sa 11-godišnjakinjom i njezinom prijateljicom obavila razgovor kako bi prikupila sve potrebne informacije o okolnostima nezgode.

Ujedno su obavili razgovore i s nekolicinom mještana Kupinečkog Kraljevca ne bi li posložili mozaik nesreće te locirali vremešnog vozača s naočalama i na štakama pod čiji je sivi auto podletjela curica kao i drugog vozača koji je u narančastom vozilu čeških tablica curicu pokupio s ceste i unio u kuću.

Kako bi se utvrdile sve okolnosti prometne nesreće kao i da se pronađe vozač i automobil, policija moli svjedoke očevice da se jave na broj telefona 01/6530-870 ili 192.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:14