POTRAGA ZA OSUMNJIČENIM

SNAŽNA EKSPLOZIJA U SPLITSKOJ PIZZERIJI IPAK NIJE BILA NESRETAN SLUČAJ Riječ je o kaznenom djelu, saznajemo do koga vodi policijska istraga

 
 Čitatatelj Slobodne Dalmacije

Policija ima osumnjičenoga za stravičnu eksploziju plina u splitskoj pizzeriji u Vinkovačkoj ulici, doznaje Slobodna Dalmacija. Od nedjelje ujutro tragaju za D.G. (33) iz Splita, suprugom jedne od zaposlenica za kojeg sumnjaju da je izazvao detonaciju u subotu u ranim poslijepodnevnim satima.

Nakon eksplozije u subotu u 15,45 sati u ugostiteljskom objektu koji se ubrzo trebao otvoriti, napravljen je očevid. Kako su tragovi pokazali da do detonacije nije došlo zbog tehničkog kvara ili nesretnog slučaja, već je utvrđeno da je uzrok kazneno djelo.

Iz PU splitsko-dalmatinske su odmah obavijestili o tome javnost priopćenjem u kojem su naveli: prema za sada prikupljenim informacijama sumnja se da je počinjeno kazneno djelo te se provodi daljnje kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih činjenica i rasvjetljavanja okolnosti događaja.

Neslužbeno se saznaje kako su inspektori u s klopu kriminalističkog istraživanja vrlo brzo nakon obavljenih razgovora i dodatnih provjera došli do identiteta osobe za koju sumnjaju da ima veze s eksplozijom. Radi se o suprugu jedne od zaposlenica: 37-godišnjem D.G. Kako ga nisu pronašli na kućnoj adresi, odmah je aktivirana potraga za njim te su obaviještene sve policijske postaje.

U nedjelju poslijepodne, kako Slobodna Dalmacija saznaje od Sanje Nazlić iz Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću splitske policije, još uvijek nije uhićena ni jedna osoba kao osumnjičeni počinitelj kaznenog djela. U eksploziji na sreću nije bilo ozlijeđenih, a materijalna šteta je velika jer je eksplozija oštetila cijelu nutrašnjost objekta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:34