IZGORIO IM AUTOBUS

SPLITSKI SREDNJOŠKOLCI DOBILI DOKUMENTE, VRAĆAJU SE KUĆI Dan nakon nesreće imaju osmijeh na licima, pogledajte kako su ih dočekali u našoj ambasadi

 
 Twitter / Facebook

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Bernu na službenoj je stranici na Facebooku u subotu, dan nakon grozne nesreće u kojoj je na svu sreću izbjegnuto najgore, objavila fotografiju splitskih srednjoškolaca prije povratka u domovinu.

Djelatnici hrvatskog veleposlanstva uručili su im putne dokumente koji će privremeno zamijeniti službene putovnice koje su izgorjele u požaru. Tako se djeca bez problema mogu vratiti kući.

- Djelatnici Veleposlanstva RH u Bernu, Sanja Javor i Darko Domitrović, ispred tunela St. Bernardin veselo su se oprostili sa splitskim učenicima nakon što su im uručili putne dokumente umjesto putovnica koje su izgorjele u požaru autobusa u švicarskim Alpama. Želimo im sretan put natrag u domovinu - napisali su.

Srednjoškolsci su bez obzira na tešku noć koja je iza njih, uspjeli razvući osmijehe i veselo se fotografirati prije odlaska.

Podsjetimo, putnički autobus kojim su se hrvatski turisti vraćali u Hrvatsku zapalio se u subotu poslijepodne tijekom vožnje kroz švicarski tunel Schallberg nedaleko od grada Briga, u blizini švicarsko-talijanske granice. Srećom, kako je izvijestila tamošnja policija, svi putnici uspjeli su napustiti autobus i izaći iz tunela prije nego što se vatra razbuktala i sasvim progutala vozilo.

Mathias Volken iz kantonalne policije Wallisa za tamošnje je medije izjavio da u požaru nitko nije ozlijeđen, kao i da u tunelu, kad se požar rasplamsao, nije bilo drugih vozila dok su svi putnici uspjeli izići kroz portal tunela. Profesori i vozač dobro su reagirali i odmah izveli sve učenike iz autobusa.

Twitter

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:51