NEMA DOKAZA

ŠPRLJIN POMOĆNIK IPAK NIJE UKRAO TELEVIZOR IZ ZATVORA Dundića prijavio ravnatelj zatvora, ali prijava je odbačena

Dubrovačko Općinsko Državno odvjetništvo odbacilo je kaznenu prijavu protiv pomoćnika ministra pravosuđa Anđelka Dundića kojeg je Uprava za zatvorski sustav kazneno prijavila zbog sumnje da je, dok je u zatvoru u Dubrovniku radio kao pravosudni policajac, ukrao televizor kojeg se u korist zatvora odrekao jedan od tamošnjih zatvorenika.

"Provedeni izvidi, pregledana dokumentacija, kao i izjave osoba koje su mogle imati saznanja o prijavljenom događaju, nisu potvrdile sumnje podnositelja kaznene prijave da je upravo prijavljena osoba, za vrijeme dok je kao pravosudni policajac radio u Zatvoru u Dubrovniku, uzeo i za sebe zadržao tehničke uređaje kojih se u korist Zatvora u Dubrovniku odrekao jedan od zatvorenika", izvijestilo je u utorak Državno odvjetništvo, navodeći samo dob prijavljene osobe.

Ministarstvo pravosuđa izvijestilo je u studenom 2016. da će pomoćnik ministra Anđelko Dundić, koji je u travnju 2016. kazneno prijavljen za tešku krađu, biti razriješen ako državno odvjetništvo protiv njega podnese optužnicu.

Pomoćnika ministra za zatvorski sustav prema tadašnjem pisanju medija prijavio je ravnatelj zatvora u Dubrovniku u kojem je Dundić radio do sredine travnja prošle godine, kad se zbog imenovanja na funkciju pomoćnika ministra preselio u Zagreb. U prijavi, koja je sad odbačena stajalo je da je Dundić dok je u dubrovačkom zatvoru radio kao pravosudni policajac zatvoreniku ukrao televizor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:50