ZLOČIN U DARUVARU

STRAVIČNE OKOLNOSTI UBOJSTVA DALIBORA MELVARDA Zatučen s dvadeset udaraca letvom i još živ bačen u bunar

 
 Facebook / Hanza Media

Daruvarčanin Dalibor Melvard izudaran je letvom, bačen s balkona i potom najvjerojatnije živ gurnut u bunar. S više od 20-ak udaraca letvom izudarao ga je 29-godišnji Danijel Perković kojemu je, prema priopćenju bjelovarskoga Županijskog državnog odvjetništva u petak, sudac istrage bjelovarskoga Županijskog suda odredio istražni zatvor zbog sumnje da je počinio teško ubojstvo.

Argument je tužiteljstva da postoji opravdana bojazan kako bi osumnjičenik na slobodi ponovno počinio teško kazneno djelo. Ne bez razloga. Kako smo neslužbeno doznali, on je već imao posla s policijom i pravosuđem zbog nasilja, i to, prema svemu sudeći, iz čiste obijesti. Kako prepričavaju neki Daruvarčani, kuća u Gundulićevoj ulici koju je koristio bila je često poprište pijanki i nasilja kakvo se može vidjeti u najbrutalnijim filmovima. Prema tvrdnjama upućenih, jednoj žrtvi u kući nasilja nožem je probodena šaka, a jednom su muškarcu glavom lupali o zid i stepenice.

Registrirani nasilnik

I policija je protiv Danijela Perkovića više puta podnijela prijave, ali on je brzo izlazio na slobodu i nastavljao po starom. U kući se uglavnom opijalo, i to ne samo vikendima. U kući u kojoj je brutalno umlaćen Dalibor Melvard nije se navodno konzumirao samo alkohol, nego i sve vrste opijata i droga, od ljepila pa nadalje. “Klošari, probisvijeti, notorni alkoholičari”, tako su Daruvarčani opisivali društvo u kojem se tko zna kako našao i Melvard koji je u to društvo spadao jedino jer je i on volio popiti. Ali, kažu da je bio dobroćudan kada bi popio. Brat ugledne daruvarske liječnice skončao je jezivom smrću, a tužiteljstvo smatra da se to dogodilo između 22. i 25. lipnja ove godine.

Facebook
Danijel Perković

Nestanak Dalibora Melvarda policiji je 25. lipnja prijavila njegova sestra Jirinka Gatalica-Melvard. U ponedjeljak će pokopati brata. I ona je čula razne priče o načinu na koji je skončao njezin brat, ali želi pričekati službene informacije prije nego nam išta službeno kaže.

U policiji šutio

- Razumijem vaš posao, ali shvatite me. Mogu vam samo reći da je odmah nakon prijave policija poduzela sve u potrazi za mojim bratom. Čekaju se neki nalazi vještačenja tkiva koje je poslano u Zagreb i zbog toga vam ne mogu reći više o okolnostima pod kojima je ubijen moj brat - bila je ljubazna Jirinka Gatalica-Melvard kad smo je pitali o okolnostima ubojstva njezina brata.

Hanza Media
Kuća ispred koje je bunar u kojem je u teškim mukama skončao Dalibor Melvard

Budući da je od ubojstva do pronalaska tijela prošlo gotovo mjesec dana i da su na tijelu sigurno nastupile promjene na tkivu jer je tijelo bilo bačeno u bunar, sudskomedicinskim vještacima neće biti lako utvrditi sredstvo zadavanja ozljeda. Obdukcija je napravljena i zasad nije poznato je li zbog udaraca drvenom letvom Dalibor Melvard imao i prijelome kostiju, s obzirom na to da tužiteljstvo Danijela Perkovića tereti za teško ubojstvo, očito je da je žrtva pretrpjela brojne ozljede.

Kako smo doznali, Perković se u policiji branio šutnjom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:23