POKUŠAJ UBOJSTVA

SUSJEDU GLAVOM RAZBIO NOS PA GA POČEO NEMILICE MLATITI ČEKIĆEM Namamio ga na ulicu radi obračuna, ali nije očekivao da će ga netko vidjeti

Ilustracija
 / HANZA MEDIA

Samir Šekić (52) iz Osijeka nepravomoćno je osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja ubojstva svog susjeda Marija Žapera (34).

Šerić je osuđen nakon jednog ročišta tijekom kojeg je prema riječima Zvonka Vekića, suca Županijskog suda u Osijeku nedvojbeno utvrđena njegova krivnja za ovo kazneno djelo koje se dogodilo 11. kolovoza ove godine u Zadarskoj ulici u Osijeku gdje žive i osuđenik i žrtva.

Šerić je, naime, prvo pozvao Žapera na ulicu pod izlikom da mu treba vratiti neka građevinska kolica, a onda ga je iznenada udario glavom u nos pri čemu je došlo do frakture nosne kosti. Iznenađeni Žaper nije stigao reagirati kada je napadač na njega navalio udarajući ga po glavi i leđima tesarskim čekićem, koji je s jedne strane zašiljen.

Srećom, napad je vidio svjedok Borna Stankić koji je dotrčao na mjesto događaja i spasio Žaperu život. Žrtva je pretrpjela višestruke ozljede glave i leđa, no nije bio životno ugrožen.

Šerić se, pak, branio da je Žapera udario u nužnoj obrani, pri čemu je naveo da je i sam bio ozlijeđen u predjelu čela, no sudski vještak je zaključio da je ta ozljeda nastala od udarca u Žaperov nos.

Sud za napadača nije našao olakotne okolnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:12