ZAUSTAVLJENI NA GRANICI

ŠVERCERI VEĆ POKUŠAVAJU ZARADITI NA PANICI ZBOG KORONAVIRUSA U Hrvatsku pokušali prokrijumčariti stotine maski za lice

 
 Carinska uprava

Mnogima je brza zarada na pameti pa pritom svjesno čine prekršaje. Tako je prošlog tjedna na graničnom prijelazu Bajakovo u pokušaju krijumčarenja 680 komada respiratora odnosno maski za lice te 3680 komada cigareta zatečen vozač autobusa i jedan putnik.

Carinska Uprava

Vozač autobusa inače državljanin Makedonije, prevozio je skrivenih 180 maski za lice. Zbog kršenja Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva Europske unije, izdan mu je prekršajni nalog 'težak' 12.000 kuna.

Putnik, pak, u autobusu s bugarskom putovnicom pokušao je prošvercati 500 maski za lice te cigarete West Silver, Rodeo, Rothmans, Davidoff, Lucky strike, Jade Blue.

Carinska uprava

Ni njemu šverc nije pošao za rukom zbog budnog oka carinika koji su mu robu oduzeli a za prekršaj mu je izrečeno 30.000 kuna novčane kazne.

U drugoj akciji carinika na graničnom prijelazu Slavonski Brod na meti im se našao kabriolet BiH registarskih oznaka. Iako u taj dvosjed stane vrlo malo stvari, kad su carinici zavirili u spremnik stražnjeg dijela krova ostali su zatečeni.

Carinska uprava

Čak 20 kilograma sitno rezanog duhana bilo je skriveno u tom dijelu vozila. Pa je švercerici duhana, inače državljanki BiH, koja je pokušavala ući u Hrvatsku, izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 75.000 kuna, a morala je podmiriti i 100 kuna sudskih troškova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:24