BUKTINJA KOD FILOZOFSKOG

TOTALNI RAT NA ZAGREBAČKIM ULICAMA Nakon napada i prijetnji, Uberovom vozaču noćas zapalili auto dok je bio u njemu: 'Ogorčeni smo, to je brutalno...'

 Bruno Konjević / Hanza Media

Automobil vozača Ubera, digitalnog servisa koji godinu dana posluje u Zagrebu i još tri grada u Hrvatskoj, usred protekle noći u potpunosti je izgorio na parkiralištu ispred zagrebačkog Filozofskog fakulteta, nakon što su nepoznati počinitelji razbili staklo i u njega ubacili zapaljenu krpu.

Palež se dogodio samo pet dana nakon što je Jutarnji.hr ekskluzivno objavio snimku brutalnog napada tri velikogorička taksista na vozača Ubera kod zagrebačke zračne luke i tri dana nakon što su predstavnici Radio Taxi Zagreba za Jutarnji najavili da zajedno s kolegama iz Velike Gorice, Zadra, Dubrovnika i Splita kreću u žestoku pravnu borbu protiv Ubera.

Cilj im je, rekao je predsjednik udruženja Radio Taxi Zagreba Jozo Kovačević, da pomoću nadležnih ministarstava, Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja i HAKOM-a natjeraju Uberove vozače da počnu plaćati licence i druge potrebne dozvole kao i ostali taksisti ili da im se u potpunosti zabrani rad.

Povodom posljednjeg napada na njihovog vozača partnera, koji se dogodio noćas kraj Filozofskog fakulteta u Zagrebu oglasio se i Uber:

- Ogorčeni smo informacijom da je naš partner-vozač, inače samostalni poduzetnik koji pokušava zaraditi za život, rano jutros napadnut na tako brutalan način od skupine nepoznatih nasilnika. U ovom trenutku, naš fokus je prvenstveno usmjeren na pružanje pomoći našem partneru-vozaču, kojem ćemo, osim pravne pomoći, također pružiti i financijsku podršku. Naš tim je u stalnom kontaktu sa žrtvom napada. Sretni smo što se tijekom napada u vozilu nije nalazio putnik te da naš partner-vozač nije pretrpio ozbiljne tjelesne ozljede. Međutim, vozilo kojim je upravljao je potpuno izgorjelo.

Planiramo u potpunosti surađivati s policijom i svim relevantnim institucijama kojima ćemo ustupiti bilo koje informacije poput podataka o vožnjama kojima će se pomoći da se napadače što prije otkrije i sankcionira.

Podsjetimo, nemili incident dogodio se oko 1.30 sati na Trnju, Ulica Ivana Lučića. Nepoznati i maskirani počinitelji su neutvrđenim predmetom razbili staklo na vratima parkiranog osobnog automobila marke Citroen C4 zagrebačkih registracijskih oznaka u kojem se nalazio 36-godišnjak te u vozilo ubacili zapaljenu krpu. Požar su ugasili vatrogasci, a 36-godišnjak je izašao iz vozila neozlijeđen, dok je automobil većim dijelom izgorio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:27