STRAŠNA SMRT

TRAGEDIJA NA OTOKU KRKU Muškarac (66) pao u more dok se po nevremenu pokušavao ukrcati na brod, nije mu bilo spasa

 Niksa Stipanicev / Ilustracija / CROPIX

Koordinirano pomorsko traganje za nestalim muškarcem, koji je u utorak kod otoka Krka smrtno stradao prilikom pada sa brodice u more, okončano je pronalaskom njegova beživotnog tijela.

Naime, službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Rijeka zaprimili su 14. svibnja u 9.36 sati informaciju mjesno nadležne vatrogasne postrojbe Grada Krka o čovjeku koji se po izrazito nepovoljnim vremenskim uvjetima pokušao ukrcati na plovilo, prilikom čega je pao u more na poziciji između mjesta Njivice i uvale Kijac, na otoku Krku.

Nedugo nakon pada čovjek je nestao iz vidokruga vatrogasne osmatračnice, slijedom čega je iz MRCC Rijeka pokrenuta koordinirana akcija traganja i spašavanja za nestalim u suradnji s nadležnom Lučkom kapetanijom Rijeka, Javnom vatrogasnom postrojbom JVP Krk i Pomorskom policijom Rijeka.

Tragalo se za Z.M. (rođen 1953. godine), državljaninom Republike Hrvatske, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Iako je koordinacija i angažman jedinica uključenih u pomorsko traganje organizirana u vrlo kratkom roku, već u 10.14 sati službenici MRCC Rijeka zaprimili su obavijest od službenika Pomorske policije Rijeka da su pripadnici JVP Krk pronašli, nažalost, beživotno tijelo nestaloga, u neposrednoj blizini otoka Krka, nakon čega je oglašen prekid akcije, a sva daljnja postupanja u ovom slučaju u Policijskoj su nadležnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:07