URUŠILA SE

TRAGEDIJA NA PLAŽI U NOVOM VINODOLSKOM Prikliještila ga i ubila spasilačka kućica pod kojom je tražio zaklon od olujnog vjetra

Nesretni je šetač potražio zaklon od vjetra ispod kućice kada je došlo do njenog urušavanja
 Vedran Karuza / Novi List / CROPIX

Krunoslav Gačeša, 79-godišnji hrvatski državljanin, poginuo je u srijedu ujutro šećući plažom u Novom Vinodolskom. Na njega se, naime, srušila spasilačka kućica, a Gačeša je izdahnuo čekajući hitnu pomoć.

Dogodilo se to oko 9 sati, točno ispod hotela Lišanj. Prema izjavama svjedoka, Gačeša je hodao plažom kada je u jednom trenutku došlo do snažnog naleta vjetra, navodno čak s pijavicom. Nesretni je šetač potražio zaklon ispod kućice kada je došlo do njezina urušavanja.

Goste hotela, grupu čeških turista, alarmiralo je zapomaganje jedne žene te su izašli na balkon vidjeti što se događa. Odmah je pozvana hitna pomoć, no Gačeša je, prikliješten ispod kućice, podlegao ozljedama.

Novljani su poznavali Gačešu za kojeg kažu da je živio u Njemačkoj te da je redovito dolazio u Novi Vinodolski svakog ljeta. Bio je oženjen njemačkom državljankom, a imao je i sina i kćer koji također žive u Njemačkoj.

Policijskim očevidom kojim su utvrđivane okolnosti događaja predvodila je zamjenica općinskog državnog odvjetnika. Prema neslužbenim informacijama, spasilačku kućicu postavila je zagrebačka tvrtka Boje medija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:33