OKRŠAJ U ZAGREBU

TROJCU KOJI JE PUCAO PO VUKOMERCU ODREDILI ISTRAŽNI ZATVOR Državno odvjetništvo objavilo za što ih sve tereti, u obračunu je stradao i jedan građanin

 Tomislav Krišto / CROPIX

Nakon oružanog obračuna koji se prije nekoliko dana dogodio u blizini osnovne škole u zagrebačkom Vukomercu, u subotu se oglasio DORH, koji u priopćenju navodi da su u prostorijama zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva ispitana trojica hrvatskih državljana koje se sumnjiči za kazneno djelo protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine, te kazneno djelo protiv javnog reda zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Ispitanici su u dobi od 29, 26 i 44 godine, a DORH ne navodi njihove identitete.

Dvojica su 12. rujna oko 19 sati zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa s obitelji trećeosumnjičenika, došli ispred njegove kuće sa za sada neutvrđenim oružjem kalibra devet milimetara i ispalili nekoliko hitaca prema terasi obiteljske kuće u kojoj je bilo više ukućana.

Trećeosumnjičenik je nakon toga prema dvojici osumnjičenika ispalio dvije rafalne serije streljiva iz automatske puške. Tim je pucnjevima oštetio ukupno sedam automobila, jednu obiteljsku kuću u susjedstvu, a jedan je građanin u prolazu zadobio tjelesnu ozljedu.

- Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog da se protiv sve trojice osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage prihvatio je prijedlog i protiv trojice osumnjičenika odredio istražni zatvor kako je i predloženo, objavio je DORH na svojim stranicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:30