ODREĐEN ISTRAŽNI ZATVOR

TROJICA MLADIĆA U MAKARSKOJ NAPALA MLADOG ZAGREPČANINA Zatrčali se za njim, natjerali ga da kaže 'Hajduk živi vječno', a onda je krenulo iživljavanje

 
Ilustracija
 Duje Klarić / Arhiva Cropix

Trojici mladića, 20-godišnjaku, 19-godišnjaku i 23-godišnjaku koji su u srijedu privedeni zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja, odnosno u Makarskoj napali 27-godišnjaka iz Zagreba te ga doveli u ponižavajući slučaj, sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je, na zahtjev ODO-a, istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, piše Slobodna Dalmacija.

Kako je objavilo ODO Split, sumnja se da su njih trojica 6. srpnja 2019. oko 3,50 sati "postupili zajednički i dogovorno" tako što je 23-godišnjak rekao da su Bad Blue Boysi stigli, pa su svi potrčali u smjeru kojim se kretao mladi Zagrepčanin.

- Osumnjičenici su ga zaustavili i natjerali da kaže "Hajduk živi vječno" smatrajući da je on član te navijačke skupine (BBB-a), a u cilju da ga zastraše i povrijede njegovo dostojanstvo, pa ga je 23-godišnjak bez ikakvog povoda udario više puta šakom po glavi, leđima i vratu.

Nakon toga su, osnovano se sumnja, svi osumnjičenici tražili od njega da pokaže svoju osobnu iskaznicu, što je on iz straha za svoju sigurnost i učinio, te su ga natjerali da ju prisloni na svoja prsa i tada su ga prva dvojica osumnjičenika fotografirali mobilnim telefonom, nakon čega su ga dvojica osumnjičenika fizički napala udarajući ga šakama po raznim dijelovima tijela nanijevši mu površinske rane po ramenu i leđima.

Prvoosumnjičenik ga je, osnovano se sumnja, porezao nožem ili sličnim oštrim predmetom po nadlaktici lijeve ruke i zatim mu zaprijetio, a postupanje osumnjičenika ponizilo je žrtvu i kod njega izazvalo strah za njegovu sigurnost - navodi se u priopćenju ODO-a Split, prenosi Slobodna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:07