KOBNI RIBOLOV

TUŽAN KRAJ POTRAGE ZA NESTALIM ANDRIJOM Nakon nekoliko dana stigla je najgora vijest: 'Znalo ga je pola Koprivnice, bio je omiljen među svima...'

 
Ilustracija policije, Andrija Čolig
 Marko Todorov / CROPIX

Beživotno tijelo 65-godišnjeg Andrije Čoliga, čiji je nestanak prijavljen u petak, pronađeno je u ponedjeljak poslijepodne u jezeru na Staroj Šoderici pored Koprivnice.

Čolig je u četvrtak iz obiteljskog doma krenuo u ribolov, a njegov nestanak prijavljen je dan kasnije. Proteklih dana provodila se intenzivna potraga u koju su bili uključeni ronioci Interventne jedinice policije Policijske uprave koprivničko-križevačke, policijski službenici, pripadnici HGSS-a te građani.

Nažalost, njegovo beživotno tijelo pronađeno je u ponedjeljak oko 14 sati, a policija je za Večernji list potvrdila da se radi upravo o Andriji Čoligu.

- Mnogo ljudi ga zna, radio je u Podravki, jedno vrijeme i u pivnici, a Podravka je velika i svi se znaju. Njegov čamac pronašli su u zaljevu, a nije bilo ni njega ni štapa. Vjerojatno je ušao u čamac pred svojom bajtom i razvlačio štapove 300-tinjak metara do gradilišta. Kada je došao zet, vidio je da ga nema i počeo ga je tražiti. Pitao me je otkad je njegov čamac tu, a ja nisam znao, nisam ga bio ni primijetio. Rekao sam im da zovu policiju, nešto se mora napraviti, rekao je za ePodravinu jedan od stanovnika na obali jezera.

Napomenuo je da je dno jezera iznimno loše, s velikim dubinama i mnogo mulja i granja, a na tom području kopa i plovni bager pa se na mjestima dno urušava.

- Pretpostavljam da je pao s čamca, a sad zbog čega, je li zbog ribe, zbog tlaka, srčanog ili moždanog udara... Na kraju, nema ga, a koji je povod, tko zna - zaključio je u razgovoru za ePodravinu.

Andrija je bio umirovljeni Podravkaš, omiljen među prijateljima i poznanicima, a radio je u Podravkinu ugostiteljstvu te jedno vrijeme vodio Podravkinu Pivnicu, navodi Podravski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:35