DOMAGOJEVA ULICA

EKSPLOZIJA UZNEMIRILA ZAGREPČANE Nova drama ispred kafića u kojemu se prije dva tjedna dogodio incident. Oštećeni su prozori, fasade i neki automobili

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Nakon što je 12. studenoga u pola bijela dana došlo do pucnjave u kafiću News bar u zagrebačkoj Domagojevoj ulici, rano jutros oko 6.20 sati ispred kafića nova drama zbog koje se doslovno zatresao kvart. Naime, pod još uvijek neutvrđenim okolnostima na ulici je došlo do eksplozije koja je uzrokovala oštećenja na više parkiranih automobila te na prozorima i fasadi stambene zgrade kućnog broja 25.

Podsjetimo, prije 17 dana 28-godišnji muškarac prvo se posvađao s gostima unutar kafića da bi potom u stražnjem dijelu lokala u stakleni dio vrata ispalio hitac iz vatrenog oružja. Sreća u nesreći je da ni tom prilikom nitko nije ozlijeđen, a on je odjurio u nepoznatom pravcu niz ulicu pa je policija za njim tragala. Ima li veze taj događaj s ovim jutrošnjim, ili je eksplozija puka slučajnost povezana s nečim drugim, pokazat će policijski očevid koji je u tijeku.

Stanari u ulici su ogorčeni.

- Toliko je grunulo da su se stakla tresla. Puka je sreća da nisu popucala kao susjedima ispod. Nismo ništa vidjeli što je tome prethodilo jer sam spavala. Bilo je to buđenje iz noćne more. Još k sebi nisam došla. Ubrzo je stigla policija i krenula na cesti ljude ispitivat jesu šta vidjeli. Neki su špekulirali da je možda bomba bačena. Ljudi moji, pa živimo u centru grada. Na sve strane se čelnici hvale kako smo sigurni, kako ovo, kako ono. Advent samo što nije. Gradom će nam kolati hrpe ljudi. Zar ipak treba strepiti da u obračunu kriminalaca živote riskiraju i slučajni prolaznici? - ispričala je za Jutarnji list jedna od ogorčenih stanarki zgrade.

Drugi susjed ističe kako je kafić News bar čisto ugodno mjesto za popit kavu, podružit se pa i navečer izaći van na ugodnu čašicu razgovora.

PU Zagrebačka potvrdila je postupanje vezano uz eksploziju u Domagojevoj 25.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:29