HOROR NA CESTI

U samo tri minute tri prometne nesreće u tunelu Plasina, teško ozlijeđeno dijete

Sve je počelo zbog loše postavljenog šahta
 Ronald Goršić/CROPIX

OTOČAC - U tunelu Plasina na autocesti A1 Zagreb-Split u smjeru Splita u subotu u popodnevnim satima u razmaku od samo tri minute dogodile su se čak tri prometne nesreće, potvrdili su iz PU ličko-senjske.

Prvu nesreću skrivio je poklopac za oborinske vode, koji nije bio propisno postavljen, pa je na njega, na pretjecajnoj traci u 15.50 naletjela 21-godišnja vozačica Toyote Yaris zagrebačkih registracijskih oznaka. Nakon što je prednjim desnim kotačem udarila u poklopac auto se zanio i udario u betonsku oplatu tunela. Policija će za zbog te nesreće prekršajno prijaviti Hrvatske autoceste. Ova je nesreća očito unijela pomutnju na pretjecajnom traku autoceste.

Minutu kasnije dogodila se i druga prometna nesreća. Prouzročila ju je 22-godišnja Mađarka svojim BMW-om. Zato što nije država dovoljan razmak, također na pretjecajnoj traci, udarila je u Hondu njemačkih nacionalnih oznaka, kojom je upravljao 38-godišnji Njemac. Lakše je pritom ozlijeđen putnik u BMW-u.

Samo minutu poslije dogodila se i treća nesreća, a prouzročio ju je 36-godišnji Zagrepčanin svojim Passatom. Zbog prebrze vožnje, prednjom stranom vozila udario je u stražnju stranu mađarskog BMW-a koji je prethodno udario u Hondu. U Passatu je sedmogodišnje dijete zadobilo teške tjelesne ozljede, a 36-godišnjak i 63-godišnjak su lakše ozlijeđeni.

Zbog tih nesreća do 19.30 sati sva vozila u smjeru juga su s autoceste isključivana na čvoru Otočac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:03