BORBA PROTIV DROGE

U SISKU I PETRNJI UHIĆENA ČETVORICA DILERA Prijavljenu četvorku se sumnjiči da su od ožujka do lipnja ove godine prodavali marihuanu, kokain i ecstasy

    AUTOR:
    • Mate Piškor

  • OBJAVLJENO:
  • 05.06.2018. u 11:05

Rijeka, 171215.
Nastavak jucerasnjih privodjenja gdje su policija i USKOK proveli akciju suzbijanja zloupotrebe droge koja je rezultirala sa vise od 20 privedenih osoba.
Foto: Sergej Drechsler / CROPIX
Sergej Drechsler / HANZA MEDIA

Ilustracija

"Zima 2018", kodni je naziv kriminalističkog istraživanja koje su proveli policajci Odjela kriminaliteta droge Policije uprave Sisačko-moslavačke u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Petrinja.

Rezultat te akcije, priopćeno je iz PU Sisačko-moslavačke, je prijavljivanje Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku četvorice muškaraca u dobi od 32, 35, 36 i 37 godina zbog sumnje u počinjenje većeg broja kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama opisanog u članku 190. st. 2. Kaznenog zakona.

Prijavljenu četvorku se sumnjiči da su od ožujka do lipnja ove godine na području Siska i Petrinje krajnjim konzumentima prodavali raznu drogu.Prilikom kriminalističkih istraživanja ukupno je obavljeno 12 zapljena droge i to 72,9 grama marihuane, 38,4 grama amfetamina, 60 komada tableta ecstasy i 15,1 gram kokaina. Osumnjičeni su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uz kaznene prijave predani policijskom nadzorniku PU Sisačko-moslavačke.

Tijekom provođenja ove akcije nadležnom prekršajnom sudu podneseni su protiv više osoba s područja Sisačko-moslavačke županije prekršajni nalozi zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge. Riječ je o krajnjim korisnicima koji su drogu kupovali od uhićenih dilera.

Više na Jutarnjem...


Tagovi

Izdvajamo