UŽAS U GOSPIĆU

UHIĆEN DVOJAC KOJI JE PREGAZIO INTERVENTNOG POLICAJCA Mladić i djevojka pobjegli su s mjesta nesreće i ostavili teško ozlijeđenog muškarca na ulici

Ilustracija
 Dragan Matić / Hanza Media

GOSPIĆ - Ličko-senjska policija uhitila je dvoje mladih ljudi koje se dovodi u vezu izazivanjem prometne nesreće u kojoj je teško stradao 52-godišnji interventni policajac.

Djevojka iz Gospića dovedena su pritvorskom nadzorniku te je protiv njega podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinila tri kaznena djela i to izazivanje prometne nesreće, nepružanje pomoći i sprječavanje dokazivanja. Osim nje priveden je i 21-godišnji mladić iz Gospića zbog nepružanja pomoći i sprječavanja dokazivanja.

Naime, 19-godišnjakinja se sumnjiči da je 25. prosinca 2019. godine u 6.20 sati u Gospiću prouzročila prometnu nesreću upravljajući osobnim automobilom njemačkih registracijskih oznaka iz smjera Gospića u smjeru Smiljanskog Polja. Prednjom desnom stranom automobila udarila je pješaka koji se kretao uz kolnik budući da se nije kretala sredinom obilježene kolničke trake.

Nakon nesreće se automobilom, u kojemu je suvozač bio 21-godišnjak, udaljila s mjesta prometne nesreće, a da nije pružila pomoć pješaku. Mogli su to učiniti bez veće opasnosti za sebe ili drugoga, o tome nisu obavijestili policiju, iako su oboje bili svjesni da je ona radnjom u prometu ozlijedila pješaka.

Potom su se s ciljem prikrivanja prometne nesreće ponovno vratili na mjesto prometne nesreće i s kolnika uklonili desni retrovizor koji je otpao s automobila kojim je 19-godišnjakinja upravljala.

U prometnoj nesreći je 52-godišnji pješak teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Zadru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:20