AKCIJA USKOK-a

Uhićen krim policajac (27) iz Zagreba: Otkrio gdje kriminalci drže drogu, ukrao 49 kilograma pa dilao!

Riječ je o policijskom službeniku Uprave kriminalističke policije u Ravnateljstvu policije

Arhivska fotografija (ilustracija)

 Tonci Plazibat/Cropix

Uskok je pokrenuo istragu protiv 27-godišnjeg policajca kojeg sumnjiči da je 27-godišnjaku i 30-godišnjaku odavao lokacije skrivene droge nakon čega su provaljivali u te objekte i svi zajedno preprodavali drogu vrijednu preko 100.000 eura.

Tužiteljstvo i Ravnateljstvo policije izvijestili su da trojac sumnjiče za zlouporabu položaja i ovlasti, pomaganje u zlouporabi položaja i ovlasti, pomaganje u pokušaju zlouporabe položaja i ovlasti, odavanja službene tajne te neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Sumnja se da je 27-godišnji službenik Uprave kriminalističke policije u Ravnateljstvu policije, od studenoga 2022. do 3. prosinca 2023., prenosio operativne informacije ostalim osumnjičenicima o mogućim lokacijama na kojima drugi preprodavači skladište drogu.

Potom su policajac i 27-godišnjak provalili u jedan prostor i otuđili 40 kilograma marihuane i devet kilograma hašiša, nakon čega su sva trojica prodavali tu drogu na ilegalnom tržištu.

Također se sumnja da su sva trojica osumnjičenika, nakon što je 27-godišnji policajac pribavio podatke o garaži u kojoj je bilo pohranjeno 10,8 kilograma konoplje, došli do garaže i počeli je obijati, u čemu nisu uspjeli, a nakon čega su i uhićeni.

Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku te je policija protiv njih podnijela kaznenu prijavu za navedena kaznena djela.

Također, osumnjičeni 27-godišnji policijski službenik je rješenjem nadležnog rukovoditelja udaljen iz službe te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka.

Uskok je izvijestio da je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika te dodao da je, sukladno Zakonu o kaznenom postupku, ova istraga tajna.

Policija i Uskok izvijestili su ranije u ponedjeljak da su u tijeku uhićenja i provođenje tzv. hitnih dokaznih radnji poput pretresa te da je kriminalističko istraživanje započeto temeljem operativnih informacija koje je policija prikupila vezano uz neka ranija kriminalistička istraživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:06