KARLOVAČKI SLUČAJ ZEC

Uhićen osumnjičenik za ubojstvo srpske obitelji 1991.

Karlovac, 160410.Zeljka Gojaka, Branka Roknic optuzuje da joj je u listopadu ratne 1991. godine s jos cetvoricom kolega iz ZNG-a upao u kucu i likvidirao supruga Marka, 14-godisnju kcerku Danijelu i tetu Dragicu Ninkovic. Gojak kaze da je nevin, da je tada bio policajac, te da je obitelj Roknic stradala u unakrsnoj paljbi, nakon sto je pokojni Marko na policiju bacio dvije bombe.Foto: Mario Pusic / CropixNIJE ZA VAN
 Mario Pusic / CROPIX

KARLOVAC - Željko Gojak, kojega se tereti da je ratne 1991.godine kao policajac PU karlovačke počinio ratni zločin ubivši tročlanu srpsku obitelj, uhićen je jutros oko 7 sati te će biti pritvoren na mjesec dana, koliko mu je sud odredio pritvor zbog opasnosti utjecanja na svjedoke te osobito teških kaznenih djela koja mu se stavljaju na teret.

Karlovačka policija postupila je po tjeralici Županijskog suda u Zagrebu, s obzirom da osumnjičenik prije nekoliko dana tijekom pokušaja uhićenja nije zatečen na svojoj adresu u naselju Sajevac.

Glasnogovornica Grčić jutros nije mogla precizirati da li je Gojak uhićen u svojoj kući ili na nekoj drugoj adresi.

Gojaka se tereti da je 5. listopada 1991. u naselju Sajavac u Karlovcu, gdje i sada živi, za vrijeme ratnog sukoba na liniji razgraničenja s okupiranim teritorijem, a gdje se nalazio kao djelatnik Policijske uprave karlovačke sa zadaćom obrane grada Karlovca od napada paravojnih srpskih postrojbi i jedinica JNA, zajedno sa više nepoznatih pripadnika Zbora narodne garde ušao u obiteljsku kuću Marka Roknića te ga ubio, a potom i njegovu sestru Dragicu Ninković, te 14-godićnju kći Danijelu Roknić.

Svoje viđenje događaja prethodno su Branka Roknić i njezin sin Nenad, koji sada žive u Srbiji, ispričali specijalnim istražiteljima Suda za ratne zločine u Beogradu, a svu je dokumentaciju kasnije preuzeo DORH.

Na mjesnom groblju u Popović Brdu prije mjesec i pol je obavljena ekshumacija triju tijela, Marka i Danijele Roknić te Dragice Ninković.

Osumnjičeni Gojak kaže da je nevin te da nije pucao u svoje susjede.

- Nikoga ja nisam likvidirao. To je laž, čista laž. Išli smo na ratni zadatak na kojem smo u oružanom sukobu s Markom Roknićem umalo izgubili glave. U pokušaju da postavimo zasjedu za tenkove, s tavana Roknićeve kuće su na nas bačene dvije ručne bombe. Ranjeni smo ja i još trojica suboraca. Tada su dečki, nakon što se nitko iz kuće nije odazvao na poziv za predaju, otvorili paljbu po kući - brani se Željko Gojak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 01:01