PRIVEDENA PA PUŠTENA

'UNIŠTIT ĆU VAS, NESTAT ĆETE!' Pomahnitala Bakranka susjedu prvo zapalila garažu i apartman, ali nije stala samo na tome...

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 17.09.2018. u 09:11

HANZA MEDIA

Ilustracija

 

Vesna Mavrinac (67) iz Bakra uhićena je i privedena proteklog vikenda na sud, ali je nakon toga, uz izrečene joj mjere opreza, puštena da se sa slobode brani u daljnjem postupku zbog inkriminacije da je susjedu prijetila smrću.

Bakranka se sumnjiči da je kazneno djelo prijetnje počinila proteklog utorka, oko 2.30 sati, na stubištu stambene zgrade u Bakru. Tereti se da je tijekom razgovora sa susjedom zaprijetila mu: 'Uništit ću vas! Nestat ćete'! Prema dosadašnjim sumnjama, pretočenim u policijsku kaznenu prijavu, nakon toga se udaljila prema svome stanu, mrmljajući da će usmrtiti susjeda. Riječi Bakranke su, kako je inkriminirano, kod muškarca izazvale osjećaj straha i uznemirenosti, piše Novi list.

Osumnjičena žena je nakon okončane policijske istrage i ispitivanja u tužiteljstvu predvedena pred sutkinju istrage Županijskog suda u Rijeci koja nije prihvatila prijedlog tužiteljstva da joj se odredi istražni zatvor. No, određene su joj mjera opreza, zabrana približavanja i kontaktiranja s muškarcem kojem je, po dosadašnjim sumnjama, prijetila.

– Žalit ćemo se na mjere opreza, konstatirao je njen branitelj, odvjetnik Harun Bašagić, nakon sudskog ročišta.

Vesna Mavrinac dovedena je na sud i prije dvadesetak dana, a tada joj je i određen istražni zatvor, pod sumnjom da je u Bakru izazvala požar u kojem je pričinjena šteta od gotovo 450 tisuća kuna, a uz to i počinila krađu. No, iz pritvora – u koji je smještena zbog opasnosti od ponavljanja djela – izašla je poslije desetak dana, jer je izvanraspravno vijeće prihvatilo žalbu obrane na pritvor, pa je puštena da se u daljnjem postupku brani sa slobode.

U slučaju požara Bakranka se tereti za kazneno djelo 'dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom', a stradala je imovina dvojice muškaraca. Sumnjiči se da je 21. kolovoza, oko 7.40 sati, ušla u dvorište jedne obiteljske kuće u Bakru, te u garaži i priručnom skladištu, preuređenom u apartman, podmetnula požar. Pri tome je izgorio veći dio namještaja i inventara koji je bio u apartmanu, čime je 53-godišnjem vlasniku – s kojim navodno nije u dobrim odnosima – pričinjena šteta od 367 tisuća kuna. U garaži su u potpunosti izgorjela dva motocikla marke BMW u vlasništvu njemačkog državljanina, kojem je pričinjena šteta od 80 tisuća kuna.

Mavrinac je osumnjičena i da je u noći od 21. na 22. kolovoza u Bakru, s barke privezane na obali uzela i za sebe zadržala drvena vesla i pribor za ribolov, pričinivši 21-godišnjem vlasniku štetu od 1.100 kuna. Mavrinac poriče kaznena djela. I u slučaju paljevine tvrdi da nema veze sa slučajem. Ali, koliko se može saznati, istražitelji smatraju da je tereti snimka s nadzorne kamere, ne baš s mjesta događaja, ali je zabilježeno njeno kretanje koje se može povezati s nemilim događajem, piše Novi list.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo