ČEKA SE NALAZ OBDUKCIJE

UŽAS NA ULTRI, UMRLI MLADIĆ IMAO JE SAMO 26 GODINA Već na stadionu je počela borba za život, prvi nalazi otkrivaju što bi mogao biti uzrok tragedije

 
 Josko Ponos / CROPIX

U splitskom KBC-u umro je 26-godišnji Amerikanac kojemu je u subotu pozlilo na Ultra Europe Festivalu, no još uvijek nije poznat točan uzrok smrti pa će se obaviti obdukcija. Iz splitske policije u ponedjeljak su potvrdili kako je mladić u nedjelju umro u bolnici.

Njemu je na Ultra festivalu na Poljudu pozilo te se obratio za pomoć jednome od pet dežurnih timova Hitne pomoći koji su dežurali u i oko stadiona. Oni su ga prevezli u KBC Split gdje je stigao u stanju kome, a liječnici iz Jedinice za intenzivno liječenje borili su se za njegov život, no nisu uspjeli.

Tijelo 26-godišnjeg Amerikanca prebačeno je na Odjel patologije gdje će se obaviti obdukcija, koja bi trebala pokazati točan uzrok smrti. Neslužbeno se doznaje kako je mladić imao teški epileptički napadaj, no kako Jutarnji.hr neslužbeno doznaje, preliminarni nalazi pokazali su da je bio pozitivan na amfetamin.

- Nakon što su nas u nedjelju ujutro nazvali iz bolnice i rekli da je mladić preminuo u bolnici, o svemu smo izvijestili državno odvjetništvo koje je naložilo obavljanje obdukcije zbog utvrđivanja uzroka smrti. Prema dosad utvrđenom činjeničnom stanju, tu nema elemenata kaznenoga djela - rekla je Hini Antonela Lolić iz PU splitsko-dalmatinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:15