ŠOKANTNI NAPAD

Uznemirujući video iz centra Zagreba: Nokautirao mladića koji je jedva stajao na nogama!

Događaj koji navodite policija nema evidentiran. Međutim, povodom tog videa u tijeku je kriminalističko istraživanje - rekli su iz PU zagrebačke

Tučnjava u centru Zagreba

 Jutarnji List/

Vrlo uznemirujući video kruži internetskim svijetom najmanje tjedan dana, a na kojem se vidi obračun ljutitog muškarca s mladićem krhke fizionomije, u lošem stanju, koji jedva stoji i gleda, kažu svjedoci, staklenim očima

Sve to prestravljeno promatra skupina mladih osoba koji su tu večer uživali u izlasku u užem centru Zagreba, a među kojima je i autor tog video uratka koji je na kraju objavljen na popularnoj aplikaciji Tik Tok.

Što je prethodilo ovim nemilim scenama u kojoj mladić u izrazito lošem stanju, navodno pod vidnim utjecajem alkohola, ne pruža nikakav otpor, nije poznato.

Video započinje grlatim pitanjem bradatog, mišićavog muškarca odjevenog u crno: "I što ćemo sad?". Potom prilazi mladiću koji kroz njega, kažu svjedoci, gleda kao da je proziran.

Zatim ga objema dlanovima snažno pljeska po glavi pa mladić, od siline stiska, kao pokošen pada na tlo potrbuške i licem udara direktno svom snagom o pločnik od koji se, nakon pada, odbija.

- Ej polako, lakše malo - govore mirnim tonom uzrujanom širitelju agresije "gledatelji" iz publike dok sjede na drugim klupicama na kojima se nalazi i snimatelj videa.

Na snimci se dalje vidi kako muškarac, ne osvrćući se na osobe oko sebe, s tla pridiže mladića koji nije u stanju samostalno stajati ni hodati te ga posjeda na obližnju betonsku klupicu na kojoj mu se pridružuje, pretpostavlja se, njegov prijatelj, mladić plave kose, koji pretučenog dečka grli i nastoji utješiti.

U tom trenutku ženska osoba koja promatra iz prvog reda nesvakidašnje filmske scene pita se treba li se možda sada zvati Hitna? Ujedno mlada dama savjetuje snimatelja, oslovljavajući ga imenom, da prestane mobitelom snimati dalje.

Video se tu prekida, a nije dugo trebalo da se proširi virutalnim svijetom i bude opisan s engleskom rečenicom, valjda kako bi podrugljivo opisali postupanje navodnog redara u jednom klubu u srcu metropole, i koja u prijevodu znači "hrvatski izbacivači su dugačija pasmina".

O uznemirujućem video poslali smo upit PU zagrebačkoj navodeći nekoliko detalja više koji se mogu iščitati iz videa kao i navodnu samu lokaciju gdje se sve odvijalo.

- Događaj koji navodite policija nema evidentiran. Međutim, povodom tog videa u tijeku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti koje su prethodile istome - kažu za Jutarnji iz zagrebačke policije.

Sve dok policija ne inspicira slučaj i posloži mozaik obračuna, ostaje nepoznanica o zdravstvenoj situaciji pretučenog mladića kao i motivima koji su prethodili suludom ponašanju muškarca na javnoj površini u centru Zagreba.

Inače u ovakvim slučajevima građani često policiji anonimno dojavljuju na telefon 192 kao i putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., pa ako imate kakvih saznanja o događaju, policiji će sigurno koristiti u svrhu kvalitetnog kriminalističkog istraživanja. Također, isto vrijedi i za žrtve kaznenog djela da se s punim povjerenjem jave policiji, jer u svakom postupku su bitne obje strane priče počevši od kvalifikacije eventualnih ozljeda... a sve kako bi pravda bila zadovoljena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2024 23:54