BEZ PANIKE

VATROGASNA POSTROJBA IZVLAČILA SPLITSKU KUHARICU Gospođa je zaglavila u kuhinjskom mikseru KBC-a, iz okova je oslobađali brusilicom

Zadobila je ozljede prstiju, no još se ne zna jesu li teže naravi
Zagreb, 070213.Koturaska BB.Vatrogasci gase pozar u napustenoj kuci u Koturaskoj bb. Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Goršić / Cropix

ZAGREB - Vatrogasci su u srijedu spasili kuharicu splitskog Kliničkog bolničkog centra (KBC) kojoj je kuhinjski mikser zahvatio lijevu ruku, a kako joj liječnici svojim alatima nisu uspjeli pomoći 'vatreni momci' su je oslobodili minijaturnom kutnom brusilicom.

Bolnička kuharica, kako se doznaje, nastradala je u 7.15 sati čim je krenula pripremati doručak pacijentima i liječničkom osoblju za doručak. Odmah nakon nesvakidašnje radne nesreće netko od kolegica pozvao je liječnike s hitnog kirurškog prijema, a kada su shvatili da joj svojim alatima ne mogu osloboditi ruku iz okova velikog kuhinjskog miksera nije im preostalo ništa drugo nego pozvati gradsku Javnu vatrogasnu postrojbu.

Vatrogascima koji su uskoro stigli u bolnicu trebala je tek koja minuta da minijaturnom kutnom brusilicom prepile dio kuhinjskog miksera koji je zahvatio kuharičinu lijevu ruku. Kako se doznaje od vatrogasaca nastradala žena ni u jednom trenutku nije stvarala paniku.

Zadobila je ozljede prstiju, no još se ne zna jesu li teže naravi. Liječnici su joj sanirali ozljede, a sve je odrađeno profesionalno i na nivou jer su splitski vatrogasci, vjerojatno kao i svi ostali u Hrvatskoj, navikli na svakojake akcije.

Kažu da su odrasle i djecu do sada oslobađali iz raznih stupica - od stolica na autobusnim stajalištima između kojih ruke najčešće uvlače djeca do vozila, ograda na igralištima, raznih rupa pa sve do pedala ili kotača na biciklima. Najčešće za to koriste specijalne kutne brusilice, čiji su brusevi veličine kovanice od pet kuna.

KBC Split opovrgava da je njihovoj kuharici mikser zahvatio ruku

Iz splitskog Kliničkog bolničkog centra opovrgnuli su da je žena kojoj su vatrogasci pomogli jer joj je kuhinjski mikser zahvatio ruku njihova djelatnica, a neslužbeno se doznaje da se spašavalo zaposlenicu jedne odgojne ustanove, a ne bolničku kuharicu kako je objavljeno u srijedu u Hininoj vijesti "Vatrogasci oslobodili kuharicu iz 'okova' kuhinjskog miksera".

Nitko od djelatnika Službe za prehranu i dijetetiku KBC-a Split nije ozlijeđen, izvijestili su u četvrtak iz splitskog KBC-a, opovrgnuvši tako informacije splitskih vatrogasaca da su spašavali bolničku kuharicu.

Iz bolnice su vatrogasce zvali jer liječnici s hitnog kirurškog prijema nisu uspjeli osloboditi ruku zaposlenice jedne splitske odgojne ustanove iz okova velikog kuhinjskog miksera.

Vatrogasci su minijaturnom kutnom brusilicom prepilili dio kuhinjskog miksera i oslobodili ruku ženi kojoj su ozljeđeni prsti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:42