POLICIJA NAJAVILA PRESICU

VELIKA AKCIJA POLICIJE U ZADRU, OBUHVAĆENO VIŠE OD 20 LJUDI, MEĐU NJIMA I NEKA ZVUČNA IMENA Sumnjiči ih se za pranje više od 10 milijuna kuna

Ilustracija
 Mario Pušić / CROPIX

>>> NOVO 23:19 HRT je u svom Dnevniku 3 objavio da je neslužbeno doznao kako su među uhićenima bivši svjetski prvak u borilačkim vještinama, sin vlasnika jednog trgovačkog lanca kao i jedan bivši policijski specijalac, ali nisu navodili njihove identitete. HRT također javlja da je od 21 kazneno prijavljene osobe 12 privedeno.

-------------------------

21:16 Kako doznaje Zadarski.hr, policija u Zadru podnijela je u četvrtak kaznenu prijavu protiv 21 fizičke i sedam pravnih osoba za zadarskog područja za kaznena djela gospodarskog kriminala. Pet osoba je privedeno sucu istrage i za njih je zatražen istražni zatvor, potvrdio je u četvrtak navečer sudac istrage Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

- Privedeno je pet osoba sa zahtjevom za određivanjem istražnog zatvora, a u optužnici se nalazi još 16 fizičkih i sedam pravnih osoba uglavnom s područja Zadra. Kaznenom prijavom policija ih optužuje da su počinili djela zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza, krivotvorenje poslovne ili službene isprave te krivotvorenje javnih isprava - kazao je Visković dodajući kako će više informacija o privedenima i svojoj odluci hoće li ih zadržati u pritvoru reći u petak ujutro.

-------------------------

U velikoj akciji zadarske policije provedenoj tijekom četvrtka privedeno je više od deset osoba, od kojih najmanje osam s područja Zadra, zbog sumnje da su počinile brojne kaznena djela iz područja organiziranog i gospodarskog kriminala te zlouporabe droga i općeg kriminaliteta, piše Zadarski.hr.

Akcija zadarske policije pripremala se nekoliko mjeseci, a u nju su bili uključeni i policajci sa zagrebačkog područja.

Prema neslužbenim informacijama, skupinu se tereti da su različitim kriminalnim aktivnostima pričinili štetu veću od 10 milijuna kuna, ponajviše po osnovi zloupotrebe položaja u gospodarskom poslovanju i utaje poreza. Među privedenima se nalaze i neki poslovni suradnici Vedrana Ikića, nedavno osuđenog za pomaganje u bijegu Denisu Paraću, te članovi njihovih obitelji.

Glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin potvrdila je da je policijska akcija u tijeku, ali više informacija o svemu, rekla je, znat će se petak, kada će u PU zadarskoj biti održana konferencija za novinare.

Prema neslužbenim informacijama, među privedenima su osobe sa zadarskog i zagrebačkog područja koje su sudjelovale u organiziranom pranju novca i drugim kriminalnim aktivnostima. Novac se navodno putem mjenica izvlačio iz privatnih tvrtki sa zadarskog područja, i potom "prao" na području Zagreba. U tome im je, sumnja se, svojim znanjem pomagao jedan bivši pripadnik zadarske policije koji živi u Zagrebu, inače otprije prijavljivan zbog raznih kaznenih djela. Preko njega su pojedinci iz Zadra izvlačili novac iz svojih firmi i zadržavali ga za sebe. Tako su oštetili vlastite tvrtke, ali i izbjegli plaćanje poreza.

Među osumnjičenim osobama nalazi se nekoliko zvučnih imena sa zadarskog područja poznati široj javnosti po svom javnom i poslovnom djelovanju, a uhićeni su i neki predstavnici i zaposlenici zaštitarskih tvrtki, piše Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:30