LOPOVI U BIJEGU

VELIKA PLJAČKA U ZAGREBU Jednom od naših najpoznatijih filmskih producenata ukrali skupu opremu, među njima i kameru iz filma 'Kakva je ovo država!'

 Sean Anderson / cc

Nepoznati lopovi ukrali su u subotu, u popodnevnim satima, iz kombija na Peščenici skupocjenu filmsku kameru kojom je upravo dovršeno snimanje najnovijeg filma Vinka Brešana “Kakva je ovo država!”.

Osim kamere, ukradeni su i laptopi te nekoliko skupih kartica, a iako prijavljena šteta iznosi oko 150.000 kuna, samo nova takva kamera, tipa Arri Alexa, vrijedi, kako doznajemo, oko 100.000 eura. Riječ je o profesionalnoj kameri namijenjenoj filmskoj produkciji, pa su lopovi napravili puno više štete nego koristi jer crno tržište za takvu kameru, zapravo, ne postoji zato što ih je jako malo. Policija je u nedjelju priopćila da je u subotu između 15 i 15.50 sati u Ivanićgradskoj ulici provaljeno u vozilo Mercedes Sprinter koje koristi jedna hrvatska tvrtka te da su ukradeni tehnički uređaji vrijedni nekoliko stotina tisuća kuna.

Kako smo neslužbeno doznali, oprema pripada tvrtki poznatog hrvatskog filmskog producenta Ivana Maloče, koji je, između ostaloga, producirao filmove poput “Maršala”, “Svećenikove djece”, “Sonje i bika”, “Ustava Republike Hrvatske” te niz serija, među kojima i “Crno-bijeli svijet”. Maloča nam je u telefonskom razgovoru u nedjelju potvrdio da je kombi njegove tvrtke bio na meti lopova, i to dok se oprema vraćala s redovnog remonta nakon snimanja filma, u ovome slučaju Brešanova “Kakva je ovo država!”.

- Vozač kombija je otišao popiti kavu na pola sata i pokrio kameru pokrivačem kako se ne bi vidjela, međutim, netko ju je ipak uspio ukrasti. Sada je trebala ići na set ‘Crno-bijelog svijeta’, no morat ćemo kupiti novu - rekao nam je producent.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 00:24