DOVRŠENO KRIM ISTRAŽIVANJE

VIDEO: DOLIJAO KRADLJIVAC MESA I LIJEKOVA Tjednima je bježao policiji, a u pljačkaškom pohodu koristio je i misteriozni hi-tech uređaj

 
Snimka s nadzorne kamere u mesnici
 Facebook / screenshot

Zagrebačka policija izvijestila je danas da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim muškarcem koji se sumnjiči za teške krađe.

Kako su priopćili, sumnja se da je 16. rujna u Zagrebu u Ulici Dobri dol provalio u mesnicu te otuđio novac i suhomesnate proizvode.

Nadalje, sumnja se da je u Slavonskoj ulici u Dubravi između 5. i 7. listopada provalio u ljekarnu te otuđio novac, veću količinu raznih lijekova, preparata za njegu te medicinskih pomagala.

Tijekom napuštanja mjesta počinjenja uočili su ga policijski službenici i priveli u službene prostorije radi kriminalističkog istraživanja.

Zanimljivo je da je mesnica IGO-MAT o kojoj je riječ još prije tri tjedna na svojim Facebook stranicama objavila snimku s nadzorne kamere.

- Noćni shopping u IGO-MAT-u. Dečki su bili nestrpljivi da otvorimo pa su došli nešto ranije. Čak su i bili dosta uredni - napisali su uz videosnimku. Na njoj se pak vidi kako je lopov bio ne samo uredan, već i solidno tehnološki opremljen. Vidljivo je kako uoči krađe na pult postavlja uređaj sa dvije antene.

Kriminalisti s kojima smo razgovarali smatraju da se najvjerojatnije radi o ometaču signala, kakav kradljivci koriste kada, primjerice, žele ometati frekvenciju elektronskog ključa automobila. Tako bez problema uđu u automobil i iz njega ukradu dragocjenosti.

Nije posve jasno što je kradljivac iz naše priče ometao ovim uređajem. Možemo pretpostaviti da je pomislio kako su nadzorne kamere u mesnici spojene wi-fi signalom, a ovakvi uređaji često se koriste i za ometanje w-fi mreža kao i signala mobilnih telefona.

IGO-MAt smo pokušali kontaktirati još u vrijeme kada se krađa dogodila, no nisu htjeli komentirati krađu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:32